DEBAKL: Sasuolo proglasio rasprodaju u Zvezdi!

Ključni igrači odlaze s Marakane do kraja avgusta

DEBAKL: Sasuolo proglasio rasprodaju u Zvezdi!

Fudbal -

Neulaskom u Ligu šampiona crveno-beli ispustili 14 miliona evra, a očito će ostati i bez 5,4 miliona, koliko donosi plasman u Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde proćerdali su ovog leta milione evra koji su mogli drastično da smanje dug kluba. Poraz od Sasuola (0:3) u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope još više je bolan kad se uzme u obzir činjenica da je izgubljen ozbiljan novac neulaskom ni u jedno od dva evropska takmičenja. Istina, teoretska šansa još postoji, ali može li u revanšu na Marakani biti 4:0?!Funkcioneri Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović, ali i trener Miodrag Božović trebalo bi da se hvataju za glavu posle blamaže i debakla od Sasuola.

Naime, od Evrope gotovo da ništa nije zarađeno, a sponzorski novac, pre svega od „Gasproma“, potrošen je unapred. U klub su za ogroman novac došli Kanga, Mouče, Ruiz i Fibel, ali niko od njih nije opravdao nijedan uložen cent, a kamoli evro. Zimus je za Edsona bačeno 250.000 evra, što je samo so na ranu finansijski ranjenog kluba.Mnogo nada čelnici Crvene zvezde polagali su evropsko leto i priliku da se domognu Lige šampiona ili Lige Evrope. Oba takmičenja donose izuzetan finansijski benefit koji bi bivšem prvaku Evrope iz 1991. mnogo značio u sadašnje vreme. Samo ulazak u Ligu šampiona doneo bi 14 miliona evra klubu, na stranu sve ostale premije tokom takmičenja, dok bi plasman u Ligu Evrope Crvenoj zvezdi doneo 5,4 miliona evra.

Bacio se u trgovinu... Terzić
Bacio se u trgovinu... Terzić

Ključne utakmice za crveno-bele bile su one protiv bugarskog Ludogoreca. Tu je ekipa izgubila mogućnost da se na najlakši način domogne direktnog ulaska u Ligu Evropu jer bi joj prolaz u plej-of Lige šampiona upravo to i omogućio. Ovako, na teži način, protiv jednog ozbiljnog Sasuola sve deluje kao nemoguća misija.Jasno je i da će do kraja avgusta uslediti i rasprodaja na Marakani, a kako saznajemo, klub će pokušati na sve načine da dobro unovči Kataija, Vijeiru, Donalda, ali i golmana Kahrimana, kako bi se koliko-toliko nadomestio izgubljeni novac u Evropi.

Jasno kao danRISTIĆ: UBILI SU NAS TAKTIČKIMladi fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić, koji je kod Grofa Božovića od perspektivnog veznjaka postao solidan levi bek, izneo je bolnu činjenicu vezanu za poraz od Sasuola.- Presudila je njihova taktička superiornost. Pravili smo previše grešaka i zato je rezultat takav kakav jeste. Taktički su nas ubili, a mi smo loše stajali na terenu. Zašto je to bilo tako... Ne znam. To je pitanje za trenera i stručni štab - rekao je Mihailo Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track