DEBITOVAO DEKIJEV SIN: Stefan Stanković zaigrao za Srbiju
Foto: FSS

DEBITOVAO DEKIJEV SIN: Stefan Stanković zaigrao za Srbiju

Fudbal -

Sin bivšeg kapitena Srbije Dejana, Stefan debitovao je za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, pošto je u drugom poluvremenu meča protiv fudbalera Belorusije ušao u igru.

Utakmicu je posmatrao i novi čelnik UEFA i rekorder po broju utakmica u reprezentaciji Dejan Stanković.

Kapiten kadeta Intera pokušaće da se nametne za kvalifikacije za Evropskog prvenstvo koje su na programu u oktobru u Italiji, a osim domaćina, Srbija će biti u grupi sa Albanijom i Makedonijom. Dve prvoplasirane ekipe naći će se na prvenstvu Evrope.

Utakmicu su gledali i čelni ljudi našeg saveza, predsednik Slaviša Kokeza sa tehničkim direktorom FSS Goranom Bunjevčevićem,njegov zamenik Perica Ognjenović, kao i Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS, ali i mnogi bivši asovi, Dejan Stanković, Marko Pantelić, Predrag Đorđević...

Inače, izabranci selektora Ilije Stoliceslavili su rezultatom 6:2.

Odlično izdanje naših kadeta u prvoj od dve provere protiv Belorusije pred start u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici selektora Ilije Stolice su već u uvodnim minutima utakmice pokazali i želju i snagu i kvalitet, a sa dva efektna gola Filip Stuparević je praktično pokazao da se na terenu pita samo jedan tim. Igrali su naši momci veoma racionalno, koristili svaku priliku da goste iz Belorusije dovedu u veliki problem, a posle Stuparevića na scenu su stupili Jovan Kokir i Armin Đerlek. Lepo, efektno, samo na prvi pogled jednostavno za ubedljivih 4:0. Tek što se igrao 22. minut a gostima je pretila prava katastrofa. Belorusi se, ipak, nisu predavali, za bolji utisak pobrinuo se Miakiš kada je smanjio veliku prednost „orlića“. To je bio samo treptaj gostiju koji su ponovo morali da vade loptu iz mreže, strelac je bio Đerlek iz jedanaesterca. Bio je to 37. minut, a dva minuta kasnije ponovo jedanaesterac za „orliće“, ali sada je Samovič izašao kao pobednik posle udarca Đerleka. Poluvreme koje ne može nikoga da ostavi ravnodušnim, zbog igre i golova naše reprezentacije.U nastavku je selektor Ilija Stolica promenio kompletan tim, na terenu je ostao samo Jovan Pavlović, a poverenje dobili Gordić, Kamenović, Radovanović,Jeličić,Gačić, Vidosavljević, Stefan Stanković, najstariji naslednik našeg rekordera, Dejana Stankovića, zatim Babić, Nešković i Bosić.I Srbija je i dalja imala kontrolu igre, bila bolji rival, ali posle prave goleade u prvih 40 minuta igre, u nastavku smo videli samo dva, po gol u obe mreže. Na kraju sve pohvale našim momcima na fenomenalnom izdanju.Naredna provera protiv Belorusije na programu je u četvrtak, 22. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track