DIKA I BINA: Bez brige, biće Zvezda ona prava!
Foto: Crvenazvezdafk.com

Premijera iz ugla legendi

DIKA I BINA: Bez brige, biće Zvezda ona prava!

Fudbal -

Članovi zlatne generacije Stevan Stojanović i Dragiša Binić ne zameraju voljenom klubu slabu utakmicu protiv La Valete u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su trijumf na startu nove sezone. U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobeđena je na Malti domaća La Valeta rezultatom 2:1, golovima Aleksandra Kataija i Predraga Sikimića.Članovi „zlatne generacije“ iz Barija 1991. godine Stevan Stojanović i Dragiša Binić kažu da je ekipa pokazala staru boljku s priprema - lošije je ušla u utakmicu pa je primila gol, ali je ipak zahvaljujući „suvom“ kvalitetu na kraju upisala bitnu pobedu.

Stevan Stojanović pomno je odgledao svih 90 minuta s Malte.- Prvo poluvreme bilo je razočaravajuće, tanko, što bi se narodski kazalo, ali po meni očekivano, jer se tek izašlo iz priprema. Plus, došao je veliki broj novih igrača, pa će biti potrebno vreme da se sve to uklopi kako treba. Pre svega, ti momci moraju da vide šta je Crvena zvezda, da shvate njenu veličinu, jer niko od njih nije do sada igrao u tako velikom klubu - rekao je Stevan Stojanović i dodao:- U drugih 45 minuta naši fudbaleri su se probudili. Tek tada su Donald i Le Talek zaigrali kako treba, jer se u prvom poluvremenu nisu videli. Ovaj Zvezdin sastav ima potencijal i kvalitet. Može Grof da napravi odličnu ekipu. Mada, potrebno je još nekoliko pojačanja. Pre svega u odbrani, ali i napadu. Tada će biti pravi.

ima razumevanja za skromnu predstavu fudbalera Crvene zvezde na Malti.- Poznato je da Zvezda s Grofom Božovićem kasnije ulazi u formu. Igraće oni sve bolje, ne sumnjam. Biće pravi tek u septembru - kako vreme bude odmicalo, a oni budu sve uigraniji. Protiv Maltežana su mi delovali sporo u odbrani. Možda su bili umorni, ali duge lopte ne smeju da budu problem - istakao je Binić i nastavio:- Opet, nekorektno je pričati posle jedne utakmice. Verujem da će sve to biti daleko bolje za sedam dana u Beogradu, kad očekujem bolju Zvezdu i pun stadion.Revanš utakmicu protiv La Valete Crvena zvezda igra u utorak, 19. jula, na stadionu „Rajko Mitić“ u 20.30 časova.

Za našu decuŠTA ĆE ZVEZDI TOLIKI STRANCI?Dragiša Binić kritikovao je čelnike Zvezde zbog velikog broja stranaca u ekipi, čak 13 ove sezone. U susretu s La Valetom od početka je bilo šest stranaca.- Bili smo prvaci sveta i Evrope u mlađim kategorijama. Naša zemlja je izvor talenata, šta će nam toliki stranci, posebno oni koji su došli bez nekog filtera, odnosno provere. Sumnjam da će u Zvezdi zaraditi od tih stranaca, oni su samo trošak. Nije korektno prema našoj deci - smatra Binić.

Biju gde stignuDELIJE U SKOPLJU MLATILE HRVATEPred utakmicu Vardara i zagrebačkog Dinama u Skoplju grupa od 50 „delija“ iz Kumanova napala je hrvatske navijače. Incident se desio u centru grada, u parku i okolnim kafićima gde su se „purgeri“ odmarali pred utakmicu. Posle okršaja koji je trajao nekoliko minuta Bed blu bojse su od težih batina spasli pripadnici makedonske policije. Navijači Crvene zvezde su u novembru prošle godine u Atini takođe isprebijali BBB, na parkingu ispred aerodroma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track