DRULOVIĆ NE ZNA NIŠTA O SVOM STATUSU: Igrači su od sutra na zasluženom odmoru
Foto: Saša Pavlić

Trener Partizana posle pobede nad Borcem

DRULOVIĆ NE ZNA NIŠTA O SVOM STATUSU: Igrači su od sutra na zasluženom odmoru

Fudbal -
Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Borac i istakao da su igrači crno-belih od sutra na zasluženom odmoru.

"Zaslužena pobeda Partizana. Mi smo iz jedne šanse koju je Borac napravio primili gol, ali mislim da smo tokom cele utakmice kontrolisali igru i igrali dobro. U drugom poluvremenu smo imali par izuzetnih prilika da preokrenemo rezultat i da pre rešimo utakmicu...", rekao je Drulović na stadionu Partizana. Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Borca sa 2:1 u utakmici 22. kola, poslednjeg u jesenjem delu Super lige Srbije.

"Borac je kvalitetna ekipa, ali mi smo danas bili superiorni i zasluženo ovom pobedom završili jesenji deo sezone, koji je bio stvarno težak, mnogo je utakmica, tako da igrači sutra idu na zaslužen odmor... Treba da se odmore i da se vrate 70-80 odsto spremni za početak priprema za novu sezonu", rekao je Drulović. "Mnogo igrača smo imali povređenih, igrali smo večeras sa nekim igračima koji praktično nisu ni igrali ovu polusezonu. Bilo je dosta improvizacija. I danas su sve tri izmene bile povrede...", dodao je on. Drulović je naveo da ne može ništa da zameri svojim igračima. "Momci su od mog dolaska u Partizan svaki trening i svaku utakmicu odradili maksimalno, nekad smo imali više, nekad manje sreće... Čovek ne može ništa da im zameri. Hoćemo pre svega da se dobro odmorimo, ovi momci su to zaslužili, imali su napornu polusezonu, sa ovom utakmicom to je 15 utakmica od kad sam ja došao... Ja sam uvek neko ko je pozitivan, mogu da budem zadovoljan onim što smo uradili", rekao je Drulović. Novinare je zanimalo i da li je razgovarao sa upravom kluba o svom statusu, na šta je Drulović odgovorio da nije.

Crno-beli prvi deo sezone završavaju na četvrtom mestu na tabeli Superlige sa 36 bodova, odnosno sa 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Prolećni deo šampionata u Super ligi Srbije počeće 20. februara.Trener fudbalera Borca Milorad Kosanović čestitao je svojim igračima na svemu što su uradili u prvom delu sezone i istakao da čačanska ekipa može da završi sezonu u Super ligi na drugom mestu. "Mislim da smo i jedni i drugi u ambijentu koji je nefudbalski odigrali dobrih 90 minuta. Prvo poluvreme smo igrali odlično. U drugom, posle 15 minuta, sam morao da pravim izmene, tada smo i pali...", rekao je Kosanović novinarima posle utakmice.

"Na nesreću nismo, a mogli smo da damo gol, verovatno bismo završili utrakmicu pozitivno. Nismo to uradili, Partizan je uradio svoje i dobio utakmicu. Ostaje mi da im čestitam. Deci sam čestitao, ne samo na ovoj utakmici već na celoj polusezoni, jer su obzirom na uslove u kojima žive i rade uradili neverovatan posao", dodao je Kosanović.

Novinare je zanimalo koliko tim Borca može u nastavku prvenstva.

"Ovaj tim može da igra mnogo bolje, ovaj tim može da bude drugi, jer je bolji tim i od Partizana i od Vojvodine kad su svi tu na broju. A nema ih mnogo, ima ih 12-13... Borac mora da uradi neke stvari, odnosno grad Čačak da napravi taj klub ili da se skloni. Ako ne urade biće šteta, ovaj tim neće ostati", rekao je Kosanović. On je naveo i da postoji šansa da ostane na klupi Borca.

"Ja sam došao na mesec dana, želeo sam da im pomognem da ostanu gore. Borac ima divan raspored, ima šest utakmica od osam sa timovima koji nisu u prvih osam, tako da Borac može da uzme 15-16 bodova i da bude drugi", rekao je Kosanović. "Imam dosta posla kući, ali šta ja znam... Vezao sam se ovu decu, i ukoliko Borac bude obezbedio njima uslove onda bih možda i ostao do kraja sezone. U suprtonom, nema teoretske šanse. Ja ne mogu da lažem decu, to nije u redu", kazao je Kosanović.Borac je treći na tabeli sa 37 bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track