(VIDEO, FOTO) SKANDAL U SPLITU: Kukasti krst istaknut na stadionu Poljud!
Foto: Twitter/Printskrin

Hrvatska sramota

(VIDEO, FOTO) SKANDAL U SPLITU: Kukasti krst istaknut na stadionu Poljud!

Fudbal -
Iako na tribinama stadiona Poljud nema navijača desio se neviđeni skandal. Na terenu je isrctan kukasti krst simbol Trećeg Rajha i nacističke Nemačke

SPLIT - Na terenu stadiona Poljud u Splitu nacrtan je fašistički kukasti krst.Hrvatska i Italija igraju meč kvalifikacija za EP 2016. u Splitu bez prisustva navijača zbog kazne koju je UEFA izrekla FS Hrvatske zbog ustaških pokliča i bakljade na utakmici sa Norveškom.Iako na tribinama stadiona Poljud nema navijača desio se neviđeni skandal. Na terenu je isrctan kukasti krst simbol Trećeg Rajha i nacističke Nemačke.Delegacija italijanske reprezentacije ukazala je delegatu na ovaj detalj u poluvremenu utakmice, a onda je kukasti krst uklonjen.

VIDEO: Svastika nasred Poljuda! Neviđena sramota.

Posted by Index Sport on Friday, June 12, 2015

Slika se brzo proširila svetom, a sigurno je da Hrvatsku očekuje nova kazna. Hrvatski mediji navode da je teren poliven nepoznatom hemikalijom nekoliko dana pre početka utakmice. Navodno je ta hemikalija izgrizla travu, koja je požutela. Kukasti krst se nije video pod dnevnim svetlom, ali se video tokom utakmice pod reflektorima. Čelnici Hajduka nisu želeli da komentarišu ove informacije, ali su istakli da je stadion prvo preuzeo HNS, a onda i u UEFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track