(FOTO, VIDEO) NAPAD UNAPRED PLANIRAN? Smišljen pritisak na Orlove, FSS razmatra povlačenje sa meča
Foto: Dado Đilas

Utakmica u Elbasanu pod znakom pitanja

(FOTO, VIDEO) NAPAD UNAPRED PLANIRAN? Smišljen pritisak na Orlove, FSS razmatra povlačenje sa meča

Fudbal -
Životi reprezentativaca Srbije bili su ugroženi danas u Tirani

Autobus sa reprezentativcima Srbije kamenovan je danas prilikom puta od aerodroma do hotela u Tirani.

http://www.youtube.com/watch?v=oxIIrpV2a6I

"Orlovi" su prevoženi raskopanim putem, koji je očigledno u fazi rekonstrukcije, pa oko njega ima mnoštvo kamenica. To su iskoristili albanski huligani i kamenice odapeli ka autobusu sa srpskim fudbalerima (predsednik FSS Tomislav Karadžić bio je u automobilu ispred autobusa). Samo srećom nijedan kamen nije dospeo unutar autobusa, iako su stakla na prozorima naprsla, i niko iz srpske ekspedicije nije povređen.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Međutim, postavlja se pitanje kako su navijači albanske reprezentacije uopšte dospeli u poziciju da ugroze čak i živote srpskih reprezentativaca?!

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Albanska policija obezbeđuje sve događaje vezane za sutrašnju utakmicu, pa tako i transfere srpske ekspedicije, prvim stepenom bezbednosti! To je najviši stepen mobilnosti organa reda. U takvim okolnostima ni ptica ne bi smela da prođe pored gostujućeg autobusa. Ulice Tirane kojim su "orlovi" išli bile su blokirane. Ipak, mnogo navijača domaće reprezentacije bilo je pored puta. Među njima, očigledno, bilo je i huligana čija je namera bila da povrede Srbe.

Postavlja se pitanje da li Albanci čak i sa prvim stepenom bezbednosti ne mogu da omoguće srpskoj ekipi siguran boravak u njihovoj zemlji ili su namerno napravljeni propusti kako bi se gosti zastrašili, odnosno kako bi se izvršio pritisak na njih pred sutrašnju utakmicu, koja je za naše susede istorijska.

Ni jedno ni drugo ne valja.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je najavio da će, u slučaju još jednog bilo kakvog incidenta, biti razmotrena mogućnost da "orlovi" ne izađu na teren "Elbasan arene".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track