Ivan Obradović o nameštaljki: Čak i da je neko hteo nešto da radi, ne bi zvao mene
Foto: Rojters

Ispituju meč Levante - Saragosa iz 2011.

Ivan Obradović o nameštaljki: Čak i da je neko hteo nešto da radi, ne bi zvao mene

Fudbal -
Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala saslušaće 20 bivših igrača dva kluba, ali među njima nema našeg Ivana Obradovića

Povremeni reprezentativac Srbije Ivan Obradović bio je nemi posmatrač s klupe nameštene utakmice između Levantea i Saragose - saigračima naš defanzivac nije bio potreban jer je bio nov u klubu i nije znao ni reč španskog jezika!Tako se Obradović spasao saslušanja u Odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala Španije, koje je zakazano za 3. oktobar i kome će prisustvovati 20 bivših fudbalera Levantea i Saragose. Oni se sumnjiče da su učestvovali u nameštanju konačnog ishoda meča poslednjeg kola Primere odigranog 21. maja 2011. godine, koji je završen trijumfom gostiju sa 2:1.- Prijatelj mi je poslao tu vest i iznenadio sam se. Te utakmice se ne sećam najbolje, mislim da smo već bili obezbedili opstanak, ali nisam siguran - kaže Obradović u razgovoru za Kurir i dodaje:- Znam samo da sam bio nov, nisam baš najbolje znao jezik, pa čak i da je neko hteo nešto da radi, sigurno ne bi zvao mene. Uz to, taj meč sam presedeo na klupi. Koliko znam, predsednik Saragose je godinama pod istragom, znam da su mu bili oduzeli i pasoš, tako da je ovo verovatno nastavak pokušaja da pronađu nešto protiv njega.Pretpostavlja se da su glavni akteri ovog skandala trener Havijer Agire i fudbaleri Gabi i Ander Erera. Gabi je postigao jedina dva pogotka za Saragosu, a uplata na kladionicama na trijumf gostiju premašila je sumu od dve milijarde evra. Takođe, tužilaštvo je dobilo izveštaj s listinzima sumnjivih transfera novca na bankovnim računima pojedinih igrača, kao i veliki broj čudnih telefonskih poziva iz Azije.

Nema šta da krijeDOLAZIM AKO TREBABudući da nije ulazio u igru na spornom meču, Obradović ne očekuje da će dobiti poziv za saslušanje, ali ističe da bi u tom slučaju mirne savesti otputovao u Španiju.- Ne znam, mene niko nije zvao ni na kakvo saslušanje ili neki informativni razgovor, ali čak i da me pozovu, nemam šta da krijem. Bio sam deo te ekipe, možda neko misli da treba da dam izjavu i ja nemam problem s tim. Opušten sam i naravno da ću se odazvati - kaže Obradović, sada fudbaler Mehelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track