BANE IVANOVIĆ ISKRENO: Mislimo da smo velike zvezde, ovako više ne može
Foto: Tanjug

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije samokritičan

BANE IVANOVIĆ ISKRENO: Mislimo da smo velike zvezde, ovako više ne može

Fudbal -
Fudbaleri Srbije su iz svlačionica posle meča izašli posle jednog sata, a Ivanović je naveo da nije bilo nikakvog sastanka već da je ekipa samo sedela u svlačioni, da su se "gledali bez mnogo reči"

BEOGRAD - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branisalav Ivanović rekao je u petak uveče da je reprezentacija "užasno odigrala" meč protiv Danske i ocenio da igrači očigledno nisu svesni koliko je važno igrati za nacionalni tim.

"Ovo je izuzetno težak poraz na nas, veoma teška utakmica. Ekipa očigledno nije svesna koliko je važno igrati za reprezentaciju, koliko to svima treba da znači", rekao je Ivanović novinarima posle meča sa Danskom.

Srbija je u utakmici odigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike, sa 1:3 izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Od početka do kraja utakmice Danska je bila bolja, kontrolisali su ritam u potpunosti, jednostavno nismo ništa uradili da bismo dobili ovu utakmicu. Nismo imali nikakav odgovor, užasno smo loše taktički odigrali", kazao je Ivanović.

Kapiten reprezentacije Srbije je ocenio da ekipa ima problema sa mentalitetom. "Mislim da mi kao ekipa, reprezentacija, imamo ogroman problem sa mentalitetom, jer već godinama ne uspevamo da napravimo neki rezultat. Ovo nije samo sada, ovo već traje već duži period. Mnogo loše pristupamo utakmicama, jer mislimo da smo uvek bolji od drugih, a to nikako nije dobro", rekao je Ivanović.

On je kao primer naveo mlađe selekcije Srbije koje, prema njegovom mišljenju, u utakmice ulaze kao autsajderi i onda žele da se dokažu i pobede.

"A mi mislimo da smo velike zvezde i uvek mislimo da smo bolji od drugih, pa nas sve to na kraju košta rezultata. Ukoliko želimo da u budućnosti imamo neke rezultate, to moramo da promenimo. Ovako više ne može", kazao je on.

Fudbaleri Srbije su iz svlačionica posle meča izašli posle jednog sata, a Ivanović je naveo da nije bilo nikakvog sastanka već da je ekipa samo sedela u svlačionici, da su se "gledali bez mnogo reči".

Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije. "Rezultat posle tri meča nam nikako ne daje pravo da mislimo o tome (o plasmanu na Evropsko prvenstvo). Moramo mnogo da napredujemo, očekuju nas dva teška gostovanja", rekao je Ivanović.

Fudbalski reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović rekao je u petak uveče da je Danska zasluženo pobedila u Beogradu u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Večeras smo apsolutno zasluženo izgubili. Danci su pokazali kako se igra fudbal, kako se igra za svoju reprezentaciju. Nemam šta više da dodam što se tiče naše igre", rekao je Kuzmanović novinarima.

Na pitanje novinara kakve su šanse Srbije da izbori plasman na EURO 2016. godine u Francuskoj, Kuzmanović je kazao da oni sada ne mogu da razmišljaju o tome.

"Teško ćemo izboriti plasman na EP. U užasno smo teškoj situaciji. Treba da krenemo od nule", dodao je Kuzmanović.

Golman Vladimir Stojković rekao je da reprezentacija treba što pre da zaboravi poraz i da pokuša da se uzdigne. "Moramo ovaj težak poraz da zaboravimo što pre, da se podignemo, što ne mislim da će biti lako i brzo. Do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica i naše je da se nadamo", kazao je Stojković.

Slabu igru reprezentacije i poraz kratko je prokomentarisao i Milan Biševac: "Ma, šta da vam kažem? Ovo je bila katastofa, videli ste sve".

Srbija će u narednom kolu Grupe I marta gostovati u Portugalu.

Boilesen: Bili smo bolji, zasluženo smo pobedili

Fudbaler Danske Nikolaj Boilesen rekao je u petak uveče da je njegova reprezentacija u Beogradu zasluženo pobedila Srbiju u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Srbija je bila bolja u prvih pet-deset minuta, postigli su gol, imali još jednu šansu da povedu s 2:0, ali nas je u toj situaciji golman spasao. Mi smo od desetog minuta zaigrali mnogo bolje, imali veći posed i u potpunosti diktirali tempo.

Jednostavno smo bili bolji na terenu. Mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Boilesen novinarima posle meča. Danska je kao gost pobedila Srbiju sa 3:1 i tako izbila na vrh tabele Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Meč je odigran pred praznim tribinama stadiona Partizana zbog kazne Uefa.

"Užasno je bilo čudno i teško. Fudbal se igra zbog publike. Sigurno je da se ekipa tokom meča nije osećala prijatno", rekao je Boilesen.

Danska je sada prva na tabeli Grupe I, sa sedam bodova. "Mi smo tek na pola puta i idemo korak po korak. Ima još dosta da se igra. Videćemo šta će biti u nastavku", dodao je Boilesen. Danski reprezentativac Mihael Krondeli ocenio je da je njegova ekipa u Beogradu osvojila izuzetno važne bodove.

"Užasno loše smo počeli utakmicu. Srbija je bila brza i konkretna i zasluženo su došli do prednosti.

Nekoliko trenutaka posle primljenog gola imali smo mnogo sreće, jer je Srbija imala fantastačnu priliku da odvede meč u potpuno drugacijem smeru. Posle toga mi smo se osvestili i zaigrali dobro i na kraju došli do tri boda. Ovo su veoma bitna tri boda za nas", rekao je Krondeli.

Danska naredni susret u kvalifikacijama igra 13. juna kao domaćin u Kopenhagenu protiv Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=lvspoG9yf2k
http://www.youtube.com/watch?v=Lbgpu6ey9eg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track