IVANOVIĆ O IGRI SRBIJE U VELSU: Sada smo ekipa koja zna šta radi na terenu
Foto: AP

Kapiten ukazuje

IVANOVIĆ O IGRI SRBIJE U VELSU: Sada smo ekipa koja zna šta radi na terenu

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa zaslužila bod protiv Velsa i dodao da je Srbija odigrala jako dobar meč.

Srbija je igrala nerešeno 1:1 sa Velsom u Kardifu, i tako ostala neporažena posle četiri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo."Bod protiv Velsa je sigurno zaslužen. Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu, utakmicu u kojoj smo, nevezano za grešku koju smo napravili, dominirali. Kontrolisali smo utakmicu i zato ostaje taj mali žal i mišljenje da smo mogli više", rekao je Ivanović novinarima posle utakmice.

Vels je poveo u 30. minutu golom Gareta Bejla, posle velike greške Matije Nastasića.

"Mislim da smo mi ekipa koja u ovom trenutku igra sa samopouzdanjem, koja u svakom trenutku zna šta radi na terenu, tako da te individualne greške koje se dešavaju u fudbalu nisu uticale na nas što je još jedan pozitivan signal", rekao je Ivanović.

Izjednačenje i bod Srbiji doneo je Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

"Mislim da Mitar igra fenomenalno, da je sazreo kao osoba, kao fudbaler. Dušan Tadić je odigrao isto fenomenalno, sa ovom povredom... Neverovatno je kako je uspeo da ostane na terenu, a još i da odigra dobro. Bitno je za ekipu da ti navalni igrači imaju veliko samopouzdanje, da žele, da imaju ideju i to sve daje veliki rezultat. Mi možemo još bolje i nadamo se da će biti još bolje", rekao je kapiten Srbije.

Srbija je druga u Grupi D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske, dva više od Velsa, četiri od Austrije, šest od Gruzije, a sedam od poslednjeplasirane Moldavije.

"Mislim da je Irska ekipa koja igra bolje utakmice na strani, odigrali su i protiv nas veoma dobro, evo sada su pobedili Austriju. Naša grupa je ujednačena i mislim da će biti neizvesno do samog kraja. Treba da ostanemo u vrhu i da svaku narednu utakmicu gledamo kao najvažniju. Utakmica protiv Gruzije je veoma bitna, ali o tom potom...", rekao je Ivanović.

Srbija će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine u Harkovu, a narednu kvalifikacionu 24. marta sa Gruzijom u Tbilisiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track