KURIR OTKRIVA: Srpske službe otkrile plan Baliste Morine i sprečile atentat na Vučića
Foto: AP 2015

Dolijao

KURIR OTKRIVA: Srpske službe otkrile plan Baliste Morine i sprečile atentat na Vučića

Fudbal -
Imali smo saznanja da je on iz Italije pre nekoliko dana ušao u Albaniju i da planira nove nerede zajedno sa najekstremnijim navijačkim grupama ali i najradikalnijim Albancima. O tome smo obavestili kolege u Tirani, priča naš sagovornik

Albanska policija je, na osnovu dojave i informacija srpskih službi bezbednosti, albanska policija uhapsila je četiri muškarca, među kojima i Albanca Ismaela Morinu, koji je bio u središtu skandala sa dronom na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, otkriva Kurir.

- Imali smo saznanja da se Morina već izvesno vreme nalazi u regionu, da je iz Italije pre nekoliko dana ušao u Albaniju i da planira nove nerede zajedno sa najekstremnijim navijačkim grupama i najradikalnijim Albancima. O tome smo obavestili kolege u Tirani, koji su ga, kako smo oabevšeteni, odmah stavili na mere, priča naš sagovornik iz srpskih službi bezbednosti.

Podsetimo, zbog nelegalnog posedovanja oružja i 30 karata za utakmicu Srbjia - Albanija u Eljbasanu, juče ujutru u Tirani je uhapšen Ismailj Morina, koji je tokom utakmice reprezentacija dve države, proletos u Beogradu, na stadion pustio dron sa zastavom "velike Albanije".

Prilikom kontrole vozila kojim je upravljao Morina, koji je poznat kao Balista Morina, pronađena su dva pištolja za koji nije imao dozvolu i još tridesetak metaka. Prema saznanjima naših službi ovaj albanski terorista planirao je da puca na premijera Aleksandra Vučića.

Zajedno sa Morinom su uhapšene još tri muškarca koja su se nalazila u vozilu.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track