Nostalgičari

(KURIR TV) DOMAĆINI ODUŠEVILI SRBE: Evo po čemu navijači Gruzije pamte Tita i Dragana Džajića

Fudbal -

Domaći navijači u Tbilisiju poželeli su srpskoj delegaciji dobrodošlicu i prisetili se dana kada su i Gruzija i Srbija bile u sklopu većih država, Sovjetskog Saveza i Jugoslavije.

Gruzija i Srbija igraće u petak u 18 sati na stadionu "Boris Pajčadze" utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nekolicina vremešnih Gruzina došla je na stadion dan ranije kako bi dočekala goste iz Srbije i odgledala njihov trening.

Na čelu malog, ali probranog društva, našao se predsednik Udruženja navijača reprezentacije Gruzije. Videvši Srbe, prisetio se nekih starih vremena.

"Sećam se dolaska Tita u Gruziju", rekao je predsednik Udruženja navijača.

Na njegovu priču nadovezao se Gruzin specijalno za ovu priliku obučen u jaknu sa nacionalnim simbolima. Reč je o najpoznatijem navijaču u Gruziji.

"I ja se sećam kad nam je dolazio Tito", rekao je i ruke stavio preko stomaka podsećajući na čuvenu pozu jugoslovenskog maršala Josipa Broza.

Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović
Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović

Gruzini su očigledno nostalgični za tim starim vremenima. Ne prestaju da listaju knjigu sećanja.

"Pamtim i utakmicu SSSR - Jugoslavija u Moskvi. Bilo je 2:2. Kako je tada igrao Dragan Džajić", nastavlja sa setom u glasu priču najpoznatiji navijač Gruzije.

Domaći navijači prisustvovali su i zvaničnoj konferenciji za medije srpskog selektora Slavoljuba Muslina i kapitena Branislava Ivanovića, koje su posebno pozdravili.

"Sećam se te stare škole jugoslovenskog fudbala. Pozdravljam sve njene predstavnike koji su živi", nastavio je navijač u belo-crvenoj jakni i na kraju, tek da dokaže da ga pamćenje ne izdaje, ponovo se vratio na priču o Titu.

"Znam da je bio Hrvat"...

Muslin i Ivanović ispoštovali su domaćine, pa su im se obratili na ruskom jeziku.

Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović
Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track