(KURIR TV) IZBORNA SKUPŠTINA CRNO-BELIH: Milorad Vučelić novi predsednik Partizana!
Foto: Saša Pavlić

Očekivani rasplet

(KURIR TV) IZBORNA SKUPŠTINA CRNO-BELIH: Milorad Vučelić novi predsednik Partizana!

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan iz trećeg pokušaja dobio je predsednika - na današnjoj Skupštini izabran je Milorad Vučelić.

Kako se i očekivalo, posle najava opozicije da se neće pojaviti na današnjoj Skupštini, za novog predsednika FK Partizan izabran je Milorad Vučelić, koji je do sada bio na čelu privremenu uprave.

Vladajuća struja u klubu iz Humske na prošloj sednici nije imala kvorum, pa nije mogla da izabere Vučelića za predsednika. Sada su se u SC "Partizan - Teleoptik" pojavila 33 člana, od ukupno 65, a prosta većina je dovoljna za kvorum. Da Vučelić postane novi predsednik glasalo je 30 članova, dok su tri bila uzdržana.

"Ovo je velika dužnost i velika obaveza, koju ću svim snagama pokušati da ispunim", rekao je, između ostalog Vučelić, posle izbora.

Takođe, na predlog Vučelića, za počasnog predsednika Partizana izabran je Ivan Ćurković.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Oformljen je i novi Upravni odbor u kome su: Vladimir Vuletić (potpredsednik), Milan Obućina, ekonomista Nebojša Petrović, prof. dr Zoran Rajić, preduzetnik Branko Brnović, Dragoljub Trailović, dr Dušan Jovanović, preduzetnik Dejan Bukvić i dr Goran Skorobać.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Glasanja su danas predstavljala formalnost, jer se znalo šta će se dogoditi u odsustvu opozicije. Tako je Partizan po kratkom postupku dobio novo rukovodstvo posle deset meseci, otkako su prethodni predsednik Zoran Popović i njegovi saradnici podneli ostavke. Inače, svima njima su danas i zvanično usvojene te ostavke.

U međuvremenu, od odlaska Popovića do danas, crno-beli su organizovali dve Izborne Skupštine koje su više ličile na cirkus nego na ozbiljnu sednicu. Podsetimo, prvi put je umalo došlo do opšte tuče između predstavnika aktuelne vlasti i opozicije, a drugi put nije ispunjen kvorum.

TOK SKUPŠTINE:

18:15 - Na kraju sednice, kao lične i zadatke svoje uprave Vučelić je postavio: "Da nastavimo proces finansijske konsolidacije i nastavimo sa sponzorskim ugovorima, da obavimo organizacionu konsolidaciju i modernizaciju, da se izborimo za status stadiona, da rešimo pitanje internata. Partizan će se na terenu boriti za titulu i Kup i uspehe u Evropi, i to na strogo legitiman i sportski način".A onda je zaključio:"Svim partizanovcima su vrata Partizana širom otvorena i da prestane ovaj rat... Živeo Partizan".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

17:59 - Prisutnima se obratio i Žarko Zečević. Prozvao je sve članove Skupštine koji nisu došli."Svi oni su se poneli neozbiljno i neodgovorno", rekao je Zečević i nastavio:"Nisu došli ni na Skupštinu u septembru iako su insistirali da se baš tada održi".Osvrnuo se Zečević na efekat raskola u upravi na ekipu."Nije tačno da igrači ne osećaju lošu atmosferu. Oni igraju pod velikim opterećenjem", dodao je Zečević i zahvalio se ekipi na svemu što je uradila.

17:39 - Ćurković se vratio za govornicu, sada kao počasni predsednik. Zahvalio se glasačima na poverenju i podsetio na svoje dosadašnje uspehe sa crno-belima, ali i na svoju, kako je sam rekao, lojalnost prema klubu.

17:34 - Ivan Ćurković je počasni predsednik Partizana! To je predložio Vuletić, a Skupština usvojila.

17:33 - Evo Upravnog odbora! Na predlog Vučelića izglasan je novi Upravni odbor u kome su: Vladimir Vuletić, koji je i potpredsednik, zatim Milana Obućinu, poznatog sportskog radnika, Nebojšu Petrovića, mladog Partizanovca i ekonomistu, potom prof. dr Zorana Rajića, preduzetnika Branka Brnovića, Dragoljuba Trailovića, doktora Dušana Jovanovića, preduzetnika Dejana Bukvića i dr Gorana Skorobaća.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

17:30 - Glasanje: Vučelić je izabran sa 30 glasova, uz tri uzdržana.

17:27 - Za govornicom je Ivan Ćurković - sipa hvalospeve na račun Milorada Vučelića. Sledi glasanje...

17:26 - Formalnost - usvojene su ostavke predsednika Zorana Popovića i njegovog Upravnog odbora, koje su podneli pre skoro godinu dana.

17:21 - Ono što je bilo očigledno potvrdio je predsednik Verifikacione komisije Dragan Trailović - prisutan je 33 član Skupštine, od ukupno 65, što znači da kvorum postoji.

17:15 - Vučelić je, između ostalog, za predsedvajućeg ove Skupštine predložio Žarka Zečevića.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

17:14 - Za govornicom je Milorad Vučelić, predsednik prelazne vlade kluba, a ujedno je i kandidat za novog predsednika.

17:10 - Konstatovano je da postoji kvorum. Dakle, Milorada Vučelića samo formalnost deli od predsedničke fotelje.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

16:59 - Kao ni prošli put, ni ovaj put nema Nenada Bjekovića i njegovih istomišljenika.

Skupština je zakazana za 17 sati u prostorijama Sportskog centra Teleoptik, a za čelno mesto kluba figuriraju dva kandidata, sadašnji predsednik privremene uprave i prvi čovek Sportskog društva Milorad Vučelić i predvodnik opozicije Nenad Bjeković, bivši fudbaler, trener i sportski direktor crno-belih.

Prva Skupština u maju prekinuta je zbog sukoba dve strane, praćene brojnim uvredama delegata, dok u septembru nije bilo kvoruma, za šta je nedostajao jedan delegat. Koliko je konfuzna situacija u Humskoj najbolje govori činjenica da je Fudbalski savez Srbije, na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, morao da reaguje i uputi određene smernice uoči Skupštine, ali i smiri tenzije.

Ni pred treću sednicu nisu mogle da se zaobiđu nesuglasice, pošto su se delegati okupljeni oko Bjekovića žalili na "nezakonite radnje prilikom izbora novih članova", dva dana pre odluke Suda oko tog pitanja i tužbe opozicije.

Zbog toga je i veliko pitanje da li će se Bjeković i saradnici uopšte pojaviti u "Zemunelu", kao prošli put kada nije ispunjen kvorum, za koji je potrebno prisustvo 33 delegata od ukupno 65.

Partizan nema predsednika od decembra prošle godine i odlaska Zorana Popovića posle bolnog poraza u Ligi Evrope od Augzburga (3:1).

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Prenos skupštine možete pratiti OVDE:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track