MAKLJAŽA SRBA I HRVATA NA MALTI: Žestok sukob kockastih navijača sa obezbeđenjem iz Srbije!

Haos u Pačevilu

MAKLJAŽA SRBA I HRVATA NA MALTI: Žestok sukob kockastih navijača sa obezbeđenjem iz Srbije!

Fudbal -
Posle brze intervencije malteške policije nekoliko osoba je uhapšeno, a zatvoreni su i okolni lokali. U tuči je lakše povređeno nekoliko osoba

SAN ĐILIJAN - Oko petnaestoro navijača fudbalske reprezentacije Hrvatske sukobilo se kasno sinoć sa radnicima obezbeđenja iz Srbije u noćnom klubu Vajt Palas u centru Pačevila na Malti.

Posle brze intervencije malteške policije nekoliko osoba je uhapšeno, a zatvoreni su i okolni lokali. U tuči je lakše povređeno nekoliko osoba. Ispred samog lokala pričinjena je materijalna šteta, pošto su u incidentu korišćeni stolovi i stolice iz bašte noćnog kluba.

U paralelnoj ulici, nedaleko od mesta incidenta sedeli su članovi delegacije fudbalske reprezentacije Hrvatske koja se danas sastaje sa Maltom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) je u avgustu doneo odluku da ne vodi organizovano svoje navijače na gostovanja zbog suspenzije Evropske fudbalske unije nakon pojave kukastog krsta na igralištu stadiona Poljud u Splitu prilikom kvliafikacione utakmice sa Italijom. HNS je tada naveo da je Hrvatska bila veoma blizu izbacivanja iz kvalifikacija i da je dobila "žuti karton" evropske kuće fudbala.

UEFA je zbog isticanja kukastog krsta kaznila HNS jednom utakmicom igranja pred praznim tribianama, oduzimanjem jednog boda u kvalifikacionoj Grupi H za kontinentalni šampionat, kao i sa 100.000 evra. HNS je u prošlosti mnogo puta kažnjavan od UEFA zbog ispada navijača koji su isticali fašističke i rasističke parole, ali i zbog pirotehničkih sredstava, kada su na kratko prekinuli utakmicu u Milanu protiv Italije.

Utakmica 10. kola Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Malte i Hrvatske igraće se danas od 20.45.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track