NAPLATI I GREŠKE: Sudija Mažić za 90 minuta uzme 5.600 evra
Foto: AP

Srbin naplatio svoje znanje

NAPLATI I GREŠKE: Sudija Mažić za 90 minuta uzme 5.600 evra

Fudbal -

Naš najbolji sudija zaboravi na uvrede igrača i navijača kad mu UEFA uplati honorar koji je 25 puta veći od onog u Srbiji

Milorad Mažić, najbolji srpski fudbalski sudija, za jednu utakmicu u Ligi šampiona zaradi 5.600 evra!Reklo bi se - nije loše za „posao“ od 90 minuta, mada mora se priznati da mu nije bilo lako da dođe do svetske elite.Taksa za meč Lige šampiona iznosi 4.800 evra, na to idu i tri dnevnice po 200 evra, kao i 200 evra za ostale troškove puta. U slučaju da bude delegiran na svim utakmicama Lige šampiona, vrhunski arbitar može od najjačeg takmičenja da inkasira 63.000 evra. Na to treba dodati i primanja u nacionalnim ligama, a Srbija je tu daleko od najbogatijih zemalja - za jedan meč u Superligi dobije se oko 200 evra. Ali ako mesečno sudi četiri meča, plata mu je 800 evra, što je dva puta više od prosečne zarade u našoj zemlji. Naravno, sudije u nižim rangovima dobijaju manje takse.Poređenja radi, najbolje prolaze fudbalske sudije u Španiji, pa se tako u Primeri plaća 6.000 po utakmici. Na to treba dodati i profesionalne ugovore od 50.000 evra godišnje pa naviše. Ako nemaju profesionalni ugovor, isplaćuje im se mesečni dodatak za treninge plus taksa za svaku utakmicu.Mnogi od arbitara ne žele da se odreknu profesije kojom se izvorno bave, pa je tako Milorad Mažić zaposlen u kompaniji za preradu mesa.

Najbrži karton u istorijiMILORAD OBORIO REKORDNajbolji sprski sudija Milorad Mažić preksinoć je ušao u istoriju Lige šampiona pošto je postao sudija koji je najbrže dodelio žuti karton. Srbin je posle samo 19 sekundi pokazao javnu opomenu Brazilcu Davidu Luizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track