OŠTAR ODGOVOR SAVA MILOŠEVIĆA: Tadić misli samo na sebe, ne mari za reprezentaciju
Foto: Dado Đilas

Sukob među orlovima

OŠTAR ODGOVOR SAVA MILOŠEVIĆA: Tadić misli samo na sebe, ne mari za reprezentaciju

Fudbal -
Dušan Tadić je rekao da neće igrati za reprezentaciju Srbije dok je Radovan Ćurčić selektor, a realcija iz FSS se nije dugo čekala.

Direktor reprezentacije Savo Milošević rekao je večeras da razlozi koje je Dušan Tadić dao kao obrazloženje zašto ne želi da igra za nacionalni tim dok je selektor Radovan Ćurčić, ne zaslužuju komentar, ali da je zbog težine reči i rečnika koji je korišćen primoran da reaguje, iako je to najmanje što je potrebno pred važne duele sa Poljskom i Estonijom.

"Kao neko ko je za reprezentaciju odigrao 102 utakmice moram da kažem da ovakvo ponašanje ne priliči jednom reprezentativcu. Ovim gestom Dušan Tadić je pokazao da je odluka selektora bila ispravna jer se iz njegovih izjava jasno može zaključiti da je lični interes stavio ispred interesa reprezentacije. Tadić je ovim svojim činom pokazao da misli samo na sebe i da za reprezentaciju ne mari", rekao je Milošević.

On je podsetio i da Nemanja Matić nije bio na spisku reprezentacije kada je selektor bio Siniša Mihajlović, ali nikada mu nije palo na pamet da na ovakav način govori o selektoru i da se na ovakav način odnosi prema reprezentaciji i ostalim reprezentativcima.

"Tadićev medijski nastup bacio je senku i na sve ove momke koji su došli da se bore za svoju zemlju, da igraju za reprezentaciju. Kada neko misli da je bogom dan, da je bolji od ostalih, takvom, ma kako se on zvao, nije mesto u reprezentaciji. Srbiji su u ovom trenutku potrebni oni koji su spremni da svoje ljudske i igračke kvalitete podrede kolektivu", rekao je Milošević.

Milošević je primetio da je vrlo zanimljiv i tajming u kom je Tadić poželeo da se obrati javnosti.

"To nije učinio po objavljivanju spiska već na dan kada se reprezentacija okupila, samo 48 sati pre duela sa Poljskom. Tako da je licemerna njegova izjava da reprezentaciji i selektoru želi sreću. Kao što je i ceo intervju licemeran jer ga je dao tek pošto se nije naššao na spisku. Zašto sve to nije rekao pre? Na kraju želim da mu poručim da je u zabludi ako misli da će se u budućnosti njegov status u reprezentaciji posle svega ovog što je uradio promeniti. Takvi reprezentaciji nisu potrebni", zaključio je Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track