PREVARIO VLADIMIRA STOJKOVIĆA: Za kauciju treba da plati 50.000 evra
Foto: Fonet

Funkcioneru DSS određen pritvor

PREVARIO VLADIMIRA STOJKOVIĆA: Za kauciju treba da plati 50.000 evra

Fudbal -

Još petoro osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog istog krivičnog dela, kao i falsifikovanja dokumenata sud je pustio da se u nastavku postupka brane sa slobode

BEOGRAD - Urošu Jankoviću, bivšem zameniku predsednika opštine Čukarica i funkcioneru DSS, kao i fudbalskom menadžeru Miroslavu Stefanoviću sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su prevarili golmana fudbalske reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića za 30 miliona dinara.

Istovremeno, sud im je odredio jemstvo od po 50.000 evra i oni će biti pušteni ukoliko ga uplate. Još petoro osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog istog krivičnog dela, kao i falsifikovanja dokumenata sud je pustio da se u nastavku postupka brane sa slobode.- Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv okrivljenih U. J. i M. S. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva. Istim rešenjem je određena mera jemstva, te ukoliko okrivljeni uplate iznos jemstva, ova mera će zameniti pritvor i oni će biti pušteni na slobodu. Okrivljenima je određena mera zabrane komuniciranja sa određenim osobama - objasnila je za Kurir Bojana Stanković, portparol Višeg suda.Branilac Uroša Jankovića najavio je da će se žaliti na odluku suda o određivanju pritvora.- Čudno je da za osumnjičenog koji je označen kao organizator grupe, kao i za one koji su falsifikovali dokumenta i predstavljali se lažno kao vlasnici parcela pritvor nije čak ni predložen - kaže Jankovićev advokat Momčilo Minić.Podsetimo, kriminalna grupa osumnjičena je da je poznatom fudbaleru uz falsifikovanu dokumentaciju prodavala zemljište koje nije bilo u njihovom vlasništvu.J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track