SA ŠAPEKOENSEOM JE UMRO CEO GRAD: Potresna ispovest novinara koji je preživeo avion smrti
Foto: Reuters

Srce da prepukne

SA ŠAPEKOENSEOM JE UMRO CEO GRAD: Potresna ispovest novinara koji je preživeo avion smrti

Fudbal -

Novinar Rafael Henzel jedan je od preživelih putnika stravične avionske nesreće u Kolumbiji, a nekoliko nedelja po strašnom događaju smogao je snage da progovori o detaljima 'aviona smrti'.

Od 77 putnika, koliko ih se ukrcalo na let za Kolumbiju, njih šestoro je pukom srećom preživelo.

Brazilski novinar je dve nedelje po stravičnom događaju, uspeo da se pribere i za španske medije 'otvori dušu'.

"Poleteli smo iz Sao Paola i nakon sat vremena leta stigli u Santa Kruz u Boliviji. Tamo smo čekali da se ukrcamo u avion za Medeljin. Atmosfera na letu je bila sjajna, slavljenička", započeo je priču Henzel, novinar koji je putovao na fudbalskim timom Šapekoense kako bi ispratio njihov istorisjki uspeh.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Let od Bolivije prema Madeljinu bio je normalan sve do jake turbulencije i alarma koji je aktivirala stujardesa. Let je bio produžen za 10 minuta, kada su se svi zapitali da li je sve u redu", opisuje detalje novinar.

"Pilot se nekoliko puta javljao na razglas i svaki put bi rekao da ćemo sleteti za 10 minuta. Odjednom su se svetla pogasila. Niko nas nije obavestio šta se zbiva. Nismo znali da je avion ostao bez goriva i da moramo prinudno da sletimo", priseća se Henzel.

foto: Reuters
foto: Reuters

Avion nije uspeo da sleti, već se srušio između brda u blizini grada Madeljin. Brazilski novinar bio je bez svesti sve do dolaska spasilačke ekipe.

"Ne sećam se koliko je vremena prošlo od trenutka kada su se ugasila svetla do pada aviona. Po gašenju svetla, u avionu je zavladala mrtva tišina. Motori su prestali da rade i bilo je strašno. Nakon nekoliko trenutaka, avion je udario u tlo", opisuje stravičan trenutak Hezel, kojeg su inače i spasili pukom srećom.

"Imao sam sreću da sam se probudio kada je prolazila spasilačka ekipa. Čuli su me kako vičem. Sedište mi se zaglavilo između dva drveta, dok mi je noga bila upetljana između granja. Sedeo sam sa dvojicom kolega u redu, u sredini, oni su poginuli... Imao sam neverovatnu sreću da sam to preživeo", završio je Henzel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track