SINDIKAT: Funkcioneri Partizana prave pritisak na policiju
Foto: Filip Plavčić/Espreso

Burno u Humskoj

SINDIKAT: Funkcioneri Partizana prave pritisak na policiju

Fudbal -

Samostalni sindikat policije Srbije (SSPS) saopštio je da pojedini funkcioneri Partizana medijsklim izjavama o navodnoj spregi pripadnika MUP-a i pojedinih struktura u klubu vrše pritisak i pozvao ih da omoguće zakonski rad pripadnicma SBPOK-a i da poštuju nadležne državne institucije.

"Neodmerene i neargumentovane medijske izjave pojedinih funkcionera FK Partizan o navodnom pristrasnom radu radnika MUP-a u slučaju korišćenja pecata preminulog generalnog sekretara Darka Grubora i eventualnih zloupotreba ne možemo nikako drugacije da shvatimo, već kao direktno mešanje u rad MUP-a", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, radnici MUP-a su visoko kvalifikovani i profesionalni radnici koji poštuju sve zakonske regulative i nacela postupanja prilikom obavljanja svojih poslova i zadataka, tako da je svaki vid mešanja u njihov rad i pokušaj degradacije njihove profesionalnosti direktan vid pritiska i pokušaj omalovažavanja i ponižavanja njihove profesije.

SBPOK u Partizanu prikuplja podatke zbog sumnje da su pojedini čelnici crno-belih zloupotrebili položaj uoči Izborne Skupštine. Navodno, sumnja se da su falsifikovane službene dokumentacije i članske karte kako bi se u Skupštinu ubacili novi delegati.

Inspektori SBPOK su u svojstvu gradana ispitali i D.V, koji je u klubu iz Humske zadužen za izdavanje članskih karata, dok su ranije saslušane sekretarice Lj.M. i N. L., kao i radnik administracije D. B.Sumnja se da je u ovim malverzacijama korišćen pečat sekretara kluba Darka Grubora, koji je preminuo početkom juna ove godine.

Mediji pišu da će poziv na informativni razgovor u policiju dobiti generalni direktor Miloš Vazura i bivši generalni sekretar Žarko Žečević.

Izborna Skupština FK Partizan zakazana je za 12. septembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track