ŠOK U ENGLESKOJ: Ranijeri dobio otkaz, Lester otpustio tvorca čuda
Foto: Reuters

Lisice bez trenera

ŠOK U ENGLESKOJ: Ranijeri dobio otkaz, Lester otpustio tvorca čuda

Fudbal -

Italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri dobio je otkaz u Lesteru, prenose britanski mediji.

Ranijeri je tvorac jednog od najvećih čuda u istoriji engleskog fudbala, jer je prošle sezone Lester, totalnog autsajdera, doveo do prve titule šampiona. Ipak, time nije stekao dovoljno kredita da završi i ovu sezonu, u kojoj "lisicama" ne ide dobro u Premijer ligi.

Britanski mediji odluku kluba ocenjuju "brutalnom".

"Ranijeri je naš najuspešniji trener u istoriji. Međutim, rezultati u ovoj sezoni nisu dobri, a ugrožen je i opstanak u Premijer ligi. Smatramo da je neophodna promena. Odluka jeste bolna, ali je u interesu kluba", navodi se u saopštenju Lestera.

Lester zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige posle 25 kola sa 21 bodom, samo jednim više od Hala, prvog ispod crte za ispadanje.

"Lisice" su, međutim, odlično igrale u svom premijernom učešću u Ligi šampiona i domogle se osmine finala, u kojoj su doživeli poraz u prvoj utakmici kao gosti od Sevilje, ali sa datim golom - 1:2. Uprkos tome što imaju realnu šansu da se plasiraju u četvrtfinale, Ranijeri je otpušten.

Ranijeri je u Lester došao u julu 2015. godine. U prvoj sezoni ekipa je jedva izborila opstanak. Međutim, u drugoj su "lisice" načinile senzaciju i osvojile titulu, a FIFA je proglasila Ranijerija najboljim trenerom sveta.

Sada je najbolji trener sveta bez posla...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track