SRPSKI TRENER IVAN GVOZDENOVIĆ ZA KURIR: Kladio sam se sa Albancima, razbićemo ih!
Foto: Dado Đilas

Halo, Tirana

SRPSKI TRENER IVAN GVOZDENOVIĆ ZA KURIR: Kladio sam se sa Albancima, razbićemo ih!

Fudbal -
Biće mirno Srpski fudbaler koji je igrao za nekoliko albanskih klubova, a sada trenira FK Tirana, ubeđen da će „orlovi“ biti bezbedni u Elbasanu i da će utakmica proteći u najboljem redu

Ivan Gvozdenović već pet godina živi i radi u Albaniji. Ako neko dobro poznaje tamošnje prilike, to je on. Srbin koji je igrao za tri albanska kluba, a sad je trener FK Tirana, uverava da će utakmica Albanija - Srbija u Elbasanu proteći u najboljem mogućem redu.Bivši kapiten Crvene zvezde i reprezentativac SR Jugoslavije izuzetno je cenjen u Albaniji. Kao takav ne očekuje nerede niti ih vidi u najavi tokom gostovanja „orlova“ na meču koji je UEFA proglasila utakmicom visokog rizika.Nema euforije- Ovde nema nikakve euforije oko utakmice, ili je barem ja ne osećam. Sve se svodi na sportsku tematiku i nema razloga da brinemo hoće li će sve proteći bez incidenata - izjavio je Gvozdenović za Kurir i dodaje:- Neću ići na stadion, utakmicu ću posmatrati s prijateljima u Tirani. Kladili smo se da onaj čija reprezentacija izgubi mora da obrne turu pića. Poneću tog dana 50 evra, ali ubeđen sam da neću morati da ih rasitnim - kroz osmeh će Gvozdenović, koji nastavlja:Lep stadion- Fudbal u Albaniji je u usponu, kako klupski tako i reprezentativni. Ali svi su svesni da Srbija ima fantastičan tim. Bilo je šta je bilo u Beogradu, na to se više ne treba vraćati. Slede nove utakmice, a ova bi mogla pokazati ko je zaista kvalitetniji.Meč u Albaniji biće igran na stadionu u Elbasanu, koji prima samo 15.000 gledalaca.- To je nov stadion, imao sam prilike da igram na njemu. Zaista je lep, moderan, s atletskom stazom, na tribinama može da bude oko 15.000 navijača, a mogu vam reći da oni prave zaista dobru atmosferu. Ipak, naši reprezentativci su navikli da igraju pred mnogo većim brojem ljudi i verujem da im to neće biti problem. Nadam se pobedi i verujem u njih - kaže Gvozdenović.

Saradnja dve državeU ELBASAN DOLAZI 70 SRPSKIH STUDENATA.: Srbija će u Elbasanu imati podršku 70 srpskih studenata. Prema rečima generalnog sekretara FS Albanije Ilira Šulkua, oni će na utakmicu doći u okviru saradnje sa albanskim kolegama.- Siguran sam da ćemo se predstaviti kao pravi domaćini i pokazati najbolje vrednosti albanskog gostoprimstva i evropske vrednosti koje nosimo kao narod - uverava Šulku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track