SVE KAPIJE ZATVORENE: Zbog bivšeg kapitena pojačano obezbeđenje na stadionu Zvezde
Foto: Saša Pavlic

Zatvorena kapija

SVE KAPIJE ZATVORENE: Zbog bivšeg kapitena pojačano obezbeđenje na stadionu Zvezde

Fudbal -
Pristizali su prvotimci i članovi stručnog štaba automobilima, skoro svi začuđeno zapitkivali zašto kapija nije otvorena

Nikola Mijailović nije u utorak došao na Zvezdin trening, a i da je hteo da se pojavi ne bi dobio dozvolu da prođe kapiju stadiona tog fudbalskog kluba.

Pojačano je bilo obezbeđenje na stadionu „Rajko Mitić“, mada niko u klubu nije hteo to i da potvrdi jasno je da se iščekivao dolazak iskusnog beka posle njegovih medijskih najava o povratku u ekipu.

Prisustvo dva čoveka u zelenim markerima, uz standardnog portira Saleta, oslikavalo je vanrednu situaciju u Crvenoj zvezdi. I to nije bilo sve, pripadnik obezbeđenja nalazio se i na drugoj kapiji bližoj svlačionicama.

Pristizali su prvotimci i članovi stručnog štaba automobilima, skoro svi začuđeno zapitkivali zašto kapija nije otvorena. Kako je vreme odmicalo, postalo je jasno i da od dolaska Mijailovića nema ništa.

To ne znači i da je prekaljeni defanzivac odustao od namere da se vrati u takmičarski krug, ali čeka pismeno dostavljanje odluke Disciplinske komisije FSS. Na poslednjoj sednici nije podržan Zvezdin raskid ugovor na štetu igrača, pošto takva sankcija nije predviđena u Disciplinskom pravilniku FSS.

Brzo su u Zvezdi krenuli u razjašnjavanje situacije, izjavama predsednika Svetozara Mijailovića i člana Pravne komisije Dragana Miloševića da Nikola više nije član šampiona i da odluka Disciplinske komisije Crvene zvezde nije poništena.

Da su očekivali juče dolazak Nikole Mijailovića na stadion, oslikalo je i isticanje na ulaznim vratima hodnika koji vodi prema svlačionicama, odluke disciplinskih organa kluba protiv Mijailovića.

"Okrivljeni igrač Nikola Mijailović disciplinski je odgovoran zato što se u Beogradu, 18. i 19. novembra 2014. godine, u prostorijama FK Crvena zvezda, sa umišljajem, nekorektno ponašao prema saigraču", stoji na početku rešenja Disciplinske komisije Crvene zvezde od 29. januara 2015. godine.

Zatim su navedeni konkretni detalji incidenta:

"Dana 18.11.2014, u svlačionici prvog tima, neposredno nakon fizičkog dela treninga, uputio je igraču Milošu Bosančiću uvrede: „Pi... ti materina, je... ti majku, seljaku jedan“. Kada je Bosančić krenuo da odnese kopačke, nasrnuo je na njega, što je neko od igrača pokušao da spreči, ali se Mijailović otrgao, prišao Bosančiću sa leđa, udario ga glavom u levi obraz, nakon čega je nastavio da vređa Bosančića i njegovu porodicu."

Sudeći po zapisima Disciplinske komisije Crvene zvezde, Mijailović je i dan kasnije bio agresivan prema Bosančiću:

"Dana 19.11.2014, u sobi za fizioterapeute, dok je Miloš Bosančić čekao na red za masiranje, okrivljeni Nikola Mijailović ušao je u prostoriju i obratio mu se rečima: „Šta se žališ Stanetu, pi... jedna“, misleći na Bosančićevog prijatelja koga je obavestio o incidentu. Krenuo je da ga udari levom rukom u glavu, ali je Bosančić desnom rukom blokirao udarac, nakon čega su fizioterapeut Ivan Popović i prisutni igrači zaustavili dalje napade Mijailovića. Nastavio je da vređa Bosančića rečima: „Je... ti majku i oca, Sve ti je..., pi... mala, je... ti ja mater, pi... grobarska."

HRONOLOGIJA

18.11. – Prvi napad Nikole Mijailovića na Miloša Bosančića19.11. – Drugi incident između Mijailovića i Bosančića22.11. – Mijailoviću oduzeta kapitenska traka i dodeljena Lazoviću29.12. – Zvezda suspendovala Mijailovića i pokrenula postupak13.2. – UO Crvene zvezde objavio raskid ugovora na Mijailovićevu štetu14.2. – Mijailović se žalio Disciplinskom komisiji FSS6.3. – Disciplinska komisija FSS zatražila dopunske izjave12.3. – Odložena odluka zbog odsustva pravnog zastupnika Crvene zvezde27.3. – Disciplinska komisija FSS nije podržala raskid ugovora28.3. – Sa Marakane poručili da Mijailović nije član Crvene zvezde

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track