(VIDEO) TOMIĆ: Nije prijatno gledati tabelu, probaćemo da se iskupimo za tu razliku!
Foto: Partizan.rs

U Humskoj veruju u pobedu

(VIDEO) TOMIĆ: Nije prijatno gledati tabelu, probaćemo da se iskupimo za tu razliku!

Fudbal -
Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić prepustio je Crvenoj zvezdi ulogu favorita u 150. večitom derbiju, ali poručio da bi se njegova ekipa pobedom iskupila za loše nastupe ove sezone.

"Iskazao bih zadovoljstvo zbog derbija, oduvek sam mu se radovao, kao igrač, sportski direktor, a sada ću kao trener. Večiti derbi ukazuje na rivalstvo i nešto što će trajati. Ne bih raspirivao mržnju i poziv na rat, iako očekujem maksimalno angažovanje mojih igrača, puno golova i našu pobedu. Ne bih ništa obećavao", rekao je Tomić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Tomić je dodao da nikome u klubu ne prija minus od 29 bodova u odnosu na Crvenu zvezdu.

"Nije prijatno gledati tabelu i Zvezda je zbog toga favorit. Ipak, to kod nas može da probudi još veći motiv. Ta razlika je učinjena zbog gustog kalendara. Imamo mogućnost da se iskupimo za tu razliku", naveo je mladi stručnjak.

Prema njegovim rečima sutrašnji meč je prava prilika da ekipa pokaže da ima kvalitet.

"Otvorili smo drugi deo kako nismo želeli. Napravili smo veliki rez u ekipi i nekada vreme rada se ne emituje na utakmicama. Naša obaveza je da ubedimo sve ljubitelje Partizana da smo na pravom putu. Sutrašnji meč je prava prilika za to".

Tomić ističe da veoma respektuje tim koji na raspolaganju ima njegov kolega Miodrag Božović.

"Igraju šest meseci zajedno i ono što je najbitnije puni su samopouzdanja. Poseduju i mane, pokušaćemo da ih lociramo i iskoristimo. Imaju Vijeiru, Kataija, Grujića i opasni su kod prekida".

Kapiten crno-belih Saša Ilić očekuje pobedu svog tima.

"Nadam se da će naš maksimum biti dovoljan za trijumf. Igramo najveću utakmicu u zemlji i dodatan mogiv nije potreban. Moramo da budemo maksimalno odgovorni i agresivni, neće biti lako, Zvezda je prva i ima veliku prednost, ali to ništa ne mora da znači", rekao je Ilić.

Ilić će sutra odigrati 26. put protiv Crvene zvezde i tako postati rekorder po broju nastupa u večitim derbijima.

"Sama činjenica da ću biti rekorder dovoljna je satisfakcija, uz pune tribine, daje mi veću snagu za trijumfom. U suprotnom mi ništa neće značiti da nadmašim legendarnog Mocu Vukotića".

On je naglasio da je u prošlosti Partizan bio u sličnoj situaciji kao sada Zvezda, ali da je u Humskoj poražen ubedljivo sa 3:0.

"I mi smo imali prednost, a onda se derbi završavao pobedom Zvezde 3:0. Naš rival ima psihološku prednost. Ipak, prošlost pokazuje da ništa ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track