UHVAĆEN U LAŽI: Bivši čelnik Vojvodine krije detalje prodaje Mijata Gaćinovića
Foto: Saša Pavlić

Mutno

UHVAĆEN U LAŽI: Bivši čelnik Vojvodine krije detalje prodaje Mijata Gaćinovića

Fudbal -

Iako je tvrdio da nije učestvovao u prenosu ekonomskih prava Gaćinovića, Zoran Šćepanović naveden kao zastupnik kluba u ugovoru kojim se to reguliše

Komentarišući prodaju Mijata Gaćinovića u kiparski Apolon, nekadašnji predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović rekao je kako su taj transfer realizovale dve menadžerske agencije pre nego što je on došao u klub, ali je Kurir došao do dokumenta koji pokazuje suprotno.

Dokaz koji objavljujemo jasno i nedvosmisleno pokazuje da je 17. marta 2015. zaključen ugovor između FK Vojvodine i agencije „Juropijan sports menadžment ltd“ o prodaji 75% ekonomskih prava na Mijata Gaćinovića, a u ime novosadskog kluba zastupnik je upravo Šćepanović.Podsećanja radi, Kurir je još pre nedelju dana pisao da je pomenuti fudbaler prodat Apolonu za 1,25 miliona evra, ali ga nije prodala Vojvodina, već dve agencije, čija su sedišta u Kanadi i Americi. Osam dana nakon toga za isti iznos kupio ga Ajntraht, a Kiprani su i dalje mogli da odlučuju o njegovim budućim transferima.- Vojvodina s tim transferom nije imala ništa. Preciznije rečeno, kad sam došao u klub, zatekli smo situaciju da je on bio u vlasništvu dve agencije, iz Amerike i Kanade, koje su imale pravo da odlučuju gde on ide. Mi u klubu nismo obavili nijedan razgovor s nekim iz kiparske ekipe - rekao je tada Šćepanović.

Umesto LaleIVANOVIĆ I ZVANIČNO NOVI TRENERNakon što je pre nekoliko dana kompletan Upravni odbor Vojvodine podneo ostavku, klub je napustio i trener Nenad Lalatović, a novo rukovodstvo kluba ekspresno mu je pronašlo zamenu u liku dosadašnjeg šefa stručnog štaba Napretka Dragana Ivanovića.- Počastvovan sam što sam postavljen na ovako značajno i obavezujuće mesto, a želeo bih da zahvalim i upravi Napretka koja mi je izašla u susret. Vojvodina uvek ima obavezu da teži velikim rezultatima, a baš takve su i moje ambicije - rekao je Ivanović.

Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track