(VIDEO) BLAMAŽA PRED AUGSBURG: Partizan sa igračem više izgubio od Vojvodine na svom terenu
Foto: Saša Pavlić

Ninković promašio penal

(VIDEO) BLAMAŽA PRED AUGSBURG: Partizan sa igračem više izgubio od Vojvodine na svom terenu

Fudbal -
Fudbaleri Partizana napravili su lošu uvertiru pred utakmicu sezone koju u četvrtak igraju protiv Augsburga.
1 / 6 Foto: Saša Pavlić

Vojvodina je u derbiju 20. kola Super lige Srbije savladala Partizan u Beogradu rezultatom 2:0 (0:0).

U vrlo nervoznoj utakmici golove za goste postigli su Rosić u 79. i Stanisavljević u 89. minutu.

Partizan je od 84. minuta igrao sa igračem više, a priliku da izbegne poraz crno-beli su propustili u 87. minutu kada je Ninković promašio penal.

Vojvodina je šesta na tabeli sa 31 bodom, jednim manje od četvrtoplasiranog Partizana, koji zaostaje 21 bod za vodećom Crvenom zvezdom, koja ima utakmicu manje.

U prvom poluvremenu oko osam hiljada navijača u Humskoj je videlo sve osim fudbala. Nije bilo igre, pravih prilika, golova, ali je zato bilo čarki, prekida, faulova i rasprava sa glavnim sudijom Bojanom Nikolićem iz Kragujevca.

Sredinom prvog dela sudija je na dva minuta prekinuo meč i to zbog toga što su navijači Partizana vređali pristalice Vojvodine. Tek u finišu prvog poluvremena na terenu je viđeno nešto što ima veze sa fudbalom. Partizan je u 38. minutu zapretio preko Valeri Božinova, a potom je minut kasnije Marko Jevtović pokušao da lobuje golmana gostiju, ali je Nikola Perić dobro regovao. Na drugoj strani, Ognjen Ožegović je pokušao u dva navrata da savlada Filipa Kljajića, ali rezultat se nije menjao.

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao bolje, imao je inicijativu, a gotovo sve akcije su išle preko Andrije Živkovića. Novosađani su, na drugoj strani, svoje prilike čekali iz kontranapada.

Prvu veliku priliku u nastavku propustio je Božinov u 62. minutu, koji je, posle dodavanja Saše Ilića, šutirao preko gola sa pet-šest metara. Desetak minuta kasnije Nikola Ninković je šutirao iz velike daljine i pogodio prečku.

Vojvodina je svoju šansu dočekala u 79. minutu, kada je posle kornera s desne strane mrežu Partizana glavom zatresao Rosić.

Gosti su u 84. minutu ostali sa igračem manje na terenu, pošto je Danilo Sekulić zaradio drugi žuti karton.

Partizan je četiri minuta kasnije imao veliku priliku da izjednači, ali Ninković nije iskoristio jedanaesterac.

Odmah nakon promašenog penala crno-belih sevnula je kontra Vojvodine, koju je u gol pretvorio Stanisavljević.

Treneru Vojvodine Nenadu Lalatoviću je pred početak utakmice uručena tromesečna suspenzija, pa je udaljen sa klupe. On je meč pratio sa takozvane tehničke klupe. Partizan u narednom kolu gostuje Radu, dok Vojvodina dočekuje Jagodinu.

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac rekao je da su njegovi fudbaleri neutralisali mane Partizana i čestitao im na današnjoj pobedi.

"Utakmica je bila veoma teška, pokušali smo da neutrališemo Partizanove mane i uspeli smo. Čestitam našim momcima na pobedi i na velika tri boda", rekao je Šarac posle utakmice.

Trener Partizana Ljubinko Drulović kazao je da su greške skupo koštale njegov tim.

"Imali smo nekoliko šansi gde smo mogli da postignemo pogodak, pre svega mislim na fantastičnu šansu Božinova. Primili smo gol iz prekida, promašili penal... Nije bio naš dan, nismo uspeli, pravili smo greške koje su nas skupo koštale", kazao je Drulović.

Partizan je četvrti na tabeli sa 32 boda, jednim više od šestoplasirane Vojvodine, a 21 manje od vodeće Crvene zvezde, koja ima i utakmicu manje.

TOK MEČA

Iako to po trenutnom plasmanu i ne može da se nazove derbijem, ipak je svaki duel između Partizana i Vojvodine više od obične utakmice.

Crno-beli su pokazali znake izlaska iz krize i sa nekoliko odličnih izdanja nagovestili da ulaze u uspešnu seriju. Pored pobeda nad Spartakom (1:0) i Novim Pazarom (3:0) u našem najelitnijem takmičenju, izabranici Ljubinka Drulovića su ostvarili i pobede u Ligi Evrope nad AZ Alkmarom (2:1) i u Kupu Srbije nad beogradskim Voždovcem (1:0). Ono što ih može poremetiti jesu stalne povrede nekih od ključnih prvotimaca, što ne može da ne ostavi traga na igru u ''gustom'' rasporedu utakmica.

Ekipa Partizan pred početak ovog kola zauzima 4.mesto na tabeli sa 32 osvojena boda, dva manje od trećeplasiranog Borca i tri manje od drugoplasiranog Čukaričkog. Zaostatak za najvećim konkurentom za titulu, ekipom Crvene zvezde, trenutno iznosi 21 bod.

Fudbaleri Vojvodine su nakon dolaska Nenada Lalatovića takođe vezali tri pobede, dve u šampionatu protiv Mladosti (3:0) i Javora (1:0), kao i jednu u Kupu Srbije protiv prvoligaša Inđije (1:0). Novosađani su popravili plasman i trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli sa 28 osvojenih bodova, četiri manje od narednog rivala, ekipe Partizana. Zaostatak za drugoplasiranom ekipom Čukaričkog iznosi sedam bodova, pa je borba za visok plasman još uvek realna opcija, naročito u novom sistemu takmičenja.

Zbog toga predstojeći derbi sa Partizanom ima veliki značaj i može u velikoj meri učiniti prolećni finiš u plej-ofu još zanimljivijim.

Utakmicu iz Beograda možete gledati OVDE

PARTIZAN - VOJVODINA

Stadion Partizana, Gledalaca: 10.000

Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac), Pomoćne sudije: Nemanja Petrović (Užice), Slobodan Pavlović (Užice)

Partizan: Kljajić, Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović, Ilić, Lukić, Andrija Živković, Ninković, Božinov.

Klupa: Živko Živković, Petrović, Aboubakar, Šaponjić, Fabricio, Babović, Trujić. Trener: Ljubinko Drulović

Vojvodina: Perić, Ivanić, Vukčević, Pankov, Lakićević, Nastić, Babić, Rosić, Sekulić, Maksimović, Ožegović.

Klupa: Ilić, Vasilić, Stanisavljević, Puškarić, Kovačević, Pavkov, Stamenić. Trener: Nenad Lalatović

Nervozan početak meča, koškanje Božinova i Sekulića u 2. minutu i sudija Nikolić iz Kragujevca odmah pokazuje žute kartone napadaču Partizana i defanzivcu Vojvodine.

Sudija Nikolić je primenio prilično oštar kriterijum od starta meča. Drugi žuti karton fudbalerima Partizana pokazan je u 12. minutu, tačnije Bandalovskom koji je oborio Ožegovića. Usledili su veliki protesti domaćeg tima, ali bez većeg značaja.

Ivanić je u 25. minutu izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, međutim živi zid je odradio posao.

Vojvodina je izvela opasan kontranapad u 19. minutu preko Ožegovića, Bandalovski je u poslednjem trenutku izbio loptu u aut.

Sudija Nikolić prekinuo je na kratko utakmicu u 24. minutu zbog uvredljivih skandiranja sa južne tribine.

Posle dva minuta pauze meč je nastavljen. Vojvodina je u 26. minutu imala lepu priliku da povede, pošto je imala sa desne strane u visini šesnaesterca slobodan udarac. Kljajić je na kraju bio najviši u skoku i otklonio opasnost ispred svog gola.

Partizan je preko Živkovića pokušao u 36. minutu. međutim njegov šut desnom nogom nije predstavljao opasnost po golmana Perića.

Pokušao je Božinov glavom posle centaršuta Jevtovića, Perić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

Veliku priliku propustio je Ožegović u 42. minutu. Bio je kratak za milimetar na centaršut Ivanića.

Prvo poluvreme završeno je bez izglednijih prilika na obe strane. Možda je šansa Ožegovića u finišu prvog poluvremena bila najbolja u dosadašnjem toku meča.

Prvu priliku u drugom poluvremenu propustio je Partizan. Ninković je šutirao sa oko 15 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola. Partizan je u ofanzivi. Prethodno je Živković sjajno petom uposlio Grbića koji je prošao po desnoj strani i centrirao.

Radovan Pankov zaradio je žuti karton zbog oštrog starta s leđa na Jevtoviću. On je drugi igrač Vojvodine koji je upisan u beležnicu sudije Nikolića.

Vojvodina je pripretila u 60. minutu kada je Babić šutirao sa ivice šesnaesterca, a Kljajić odbranio.

Kakva šansa za Partizan u 63. minutu! Svi su se uhvatili za glavu. Saša Ilić je sjajno prošao između četvorice igrača Vojvodine i fudbalski rečeno "spojio sa golom" Božinova, ali je ovaj sa svega šest metara prebacio gol gostiju.

Izmena u Partizanu, umesto Valerija Božinova u igru ulazi Abubakar Oumaru. Igrao se 66. minut.

Žuti karton zaradio je fudbaler Vojvodine Novica Maksimović. U trenutku kada ga je Živković obišao fudbaler novosadskog tima se poslužio rukom.

Ninković u 72. minutu pogađa prečku. Više je to bio centaršut nego šut iskosa sa leve strane sa oko 25 metara.

Izmena u Partizanu, umesto Lukića u igri je Babović,. I kod gostiju izmena, umesto Vukčevića u igri je Stanisavljević. Igrao se 74. minutu.

GOOOLLL! Lazar Rosić donosi Vojvodini vođstvo u 80. minutu. Rosić je skočio posle kornera i matirao Kljajića.

Izmena u obe ekipe. Šaponjić ulazi umesto Jevtovića, Partizan pojačava napad. Kod Vojvodine Puškarić ulazi umesto Babića, igrao se 83. minut.

Danilo Sekulić je isključen u 84. minutu pošto je zaradio drugi žuti karton. Sekulić je ometao izvođenje slobodnog udarca crno-belih.

Treća izmena u Vojvodini, umesto Ožegovića u igru će Kovačević, Novosađani bez napadača.

Nove čarke na terenu, žuti karton za Ožegovića i Grbića. Fudbaler Partizana je požurivao Ožegovića prilikom izmene, a ovaj uzvratio guranjem.

Nervozna utakmica, žuti karton dobija Lazar Rosić.

Penal za Partizan u 87. minut. Rosić je pokosio Sašu Ilića s leđa.

Ninković je promašio penal, tačnije Perić nogom odbranio šut fudbalera Partizana. Odmah u kontri Stanisavljević je matirao Kljajića za 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track