(VIDEO) ORLIĆI NADIGRALI MAĐARE: Srbija gubila do 91. minuta, a onda stigla do izjednačenja i pobede
Foto: Fss.rs

Kakav preokret za četvrtfinale SP

(VIDEO) ORLIĆI NADIGRALI MAĐARE: Srbija gubila do 91. minuta, a onda stigla do izjednačenja i pobede

Fudbal -
Srbija je posle produžetka pobedila Mađarsku 2:1 i izborila plasman u četvrtfinale SP na Novom Zelandu

DUNEDIN - Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, pošto je u osmini finala pobedila Mađarsku posle produžetaka 2:1.Mađarska je povela golom Merva u 57. minutu, a izjednačio je Šaponjić u 91. minutu. "Orlići" su do pobede stigli autogolom Talabera u 119. minutu. Naša selekcija je od 92. minuta igrala sa fudbalerom manje, pošto je isključen Gajić.Srbija će u četvrtfinalu SP igrati sa selekcijom SAD-a. Amerikanci su u osmini finala pobedili Kolumbiju 1:0.

Foto: Fss.rs
Foto: Fss.rs

Selektor Srbije Veljko Paunović bio je primoran da protiv Mađarske izvrši dve imene u odnosu na prethodni meč protiv Meksika. Sergej Milinković je imao dva žuta kartona, pa je njega na sredini terena zamenio Grujić, dok se napoziciji levog krila našao Filip Janković, koji je igrao umesto Gaćinovića.U postavci igre Paunović je odredio sličnu strategiju, kao na dve poslednje utakmice. U zadnjoj liniji bili su Gajić, Veljković, Babić i Antonov. Kreativni trougao na sredini terena činili su Zdjelar, Grujić, Maksimović, dok su pozicije spoljnih igrača imali A. Živković i F. Janković. U napadu je bio S. Mandić.Sličnu taktiku odabrao je i mađarski selektor Nemac Bernd Štrok. Jedina razlika u odnosu na raspored srpskih igrača na terenu bila je u tome što su Mađari igrali sa jednim polušpicem, jer je napadaču Mervu, pomagao Salai, koji se izvlačio i u srednji red.Mađari su možda iznenadili naš sastav na početku utakmice, jer su dugo držali loptu u svom posedu. Dobro su kontrolisali igru na sredini terena i time su predupredili napade Srbije. Kako se igra odvijala naši momci su dolazili do svoje igre, pa je Zdjelar u 27. minutu sjajno šutirao. U 45. minutu Mandić je bio u odličnoj prilici. Oba puta mađarski golman je prvovremeno reagovao i odbranio svoj gol. U prvom poluvremenu Mađari su imali samo jednu priliku da šutiraju na naš gol.

U drugom delu se vodila ravnopravna borba, ali je posle odlične prilike Srbije, Mađarska u kontranapadu uspela da povede sa 1:0. Od tada je trajala borba Srbije da izjednači. Do toga je došlo posle kornera u 90. minutu, kada je Živković sjajno centrirao, a Šaponjić glavom poslao loptu u mrežu Mađarske. Samo minut docnije Milan Gajić je dobio drugi žuti karton, pa je Srbija ostala sa 10 igrača. Pri kraju drugog produžetka nespretnom intervencijom centrarhalfa Mađarske Talabera, Srbija je došla do pobede i plasmana u dalje takmičenje.

Srbija: Rajković - Gajić, Veljković, Babić, Antonov - Zdjelar, Grujić (od 78. min Gaćinović), Maksimović - Živković, F. Janković(od 58. min Šaponjić) - Mandić (od 90. min Stevanović), Kapiten: Predrag Rajković, selektor: Veljko PaunovićMađarska: Sekelj - Osvalt, Kečkeš (od 55. min Talaber), Lencer, Tamaš (od 73. min D. Nađ) - Vida, A. Nađ - Zoter, Kalmar - Salai (od 59. min Forgaš) - Mervo.ProdužeciU prvom produžetku nije bilo golova, a Srbija je morala da igra sa fudbalerom manje. Naša selekcija je pretila preko Živkovića i Gaćinovića, dok su Mađari imali najbolju šansu preko Kalmara u 103. minutu, ali promene rezultata nije bilo. Iako je sve mirisalo na penale, Srbija je do pobede stigla autogolom Tabalera u 119. minutu. Usledila je velika radost naših igrača.

http://www.youtube.com/watch?v=LPn98YPkeWc
II poluvreme
http://www.youtube.com/watch?v=YkPxc1-SZ4U

Srbija se trgla posle primljenog gola, ali je izjednačenje stiglo tek u 91. minutu. Korner je izveo Živković, a Šaponjić je pogodio za 1:1. Srbija je samo minut kasnije ostala sa igračem manje pošto je Gajić dobio drugi žuti karton. Ušlo se potom u produžetke. I poluvremeSrbija je imala priliku već u 12. minutu. Antonov je prošao po levoj strani i dodao do Mandića, koji je loše šutirao. Maksimović i Mandić su samo četiri minuta kasnije sjajno napravili pas, ali su loše završili akciju. Naša selekcija je u 27. minutu imala novu šansu. Zdjelar je špicem sa oko 20 metara šutirao ka golu Mađara, ali je golman Mađarske sjajno intervenisao. Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, iako je naša selekcija pretila preko Živkovića i Mandića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track