BRATSKI U MOSKVI: Jović u završnici pogodio za remi Zvezde i Spartaka
Foto: Printscreen

Spektakl na otvaranju Atkritije arene

BRATSKI U MOSKVI: Jović u završnici pogodio za remi Zvezde i Spartaka

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno 1:1 sa Spartakom u prijateljskoj utakmici na otvaranju Atkritije arene
1 / 6 Foto: Twitter

MOSKVA - Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno 1:1 sa Spartakom u prijateljskoj utakmici na otvaranju Atkritije arene.Predsednik Rusije Vladimir Putin otvorio je Atkritije arenu 27. avgusta, a prvu zvaničnu utakmicu na velelepnom stadionu odigrali su fudbaleri Spartaka i Crvene zvezde, pred 37.000 gledalaca. Moskovljani su poveli već u 8. minutu golom Dmitrija Kombarova, dok je remi Zvezdi doneo mladi Luka Jović u 84. minutu.Spartak je počeo utakmicu s najjačim sastavom, dok trener crveno-belih Nenad Lalatović zbog reprezentativnih obaveza nije mogao da računa na Savu Pavićevića, Danijela Avramovskog, Marka Petkovića, Predraga Rajkovića, Bogdana Planića i Aleksandra Kovačevića, kao i na povređene Vukana Savićevića i Nikolu Mijailovića.Stadion, na severozapadu ruske prestonice, biće novi dom fudbalera Spartaka, a na njemu će se igrati i utakmice Svetskog prvenstva 2018. godine. Kapacitet Atkritije arene je 42.000 mesta, ali će moći da se poveća na 45.000. Njegova izgradnja trajala je sedam godina, a koštao je 415 miliona dolara.U nastavku sezone u Superligi Srbije Crvena zvezda sledećeg vikenda u okviru 5. kola gostuje ekipi kruševačkog Napretka.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČAII poluvreme19:00 - Kraj utakmice18:59 (90. +3) - Stativa za SpartakKudrašov je prosledio loptu Sinodzuku koji šutira i pogađa okvir gola. Lopta je zatresla levu stativu Zvezdinog gola. 18:53 - (87.) - Poništen gol Crvene zvezde Despotović je zatresao mrešu Spartaka posle prodora Grujića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.18:50 (84.) - Gooooool, Crvena zvezda je izjednačila na 1:1! Strelac je Luka Jović. On je odlično šutirao po zemlji i matira golmana Spartaka koji je u odsutnom trenutku bio na krivoj nozi.

http://www.youtube.com/watch?v=gWVQ3OID9u0
18:41 (75.) – Katai pogađa spoljni deo mrežeZvezda je opasno pripretila preko Kataija. Novo pojačanje Zvezde posle dodavanja Jovanovića pogađa spoljni deo mreže.18:26 (60.) - Davidov je neprecizanSpartak ima novu priliku. Šutirao je Davidov sa distance, ali lopta ide pored leve stative.18:17 (51.) - Prilika za ZvezduJović je zapretio, ali nema promene rezultata na Atkritije areni.18:13 (47.) - Sjajni KahrimanSpartak otvara drugo poluvreme novom prilikom, ali golman Crvene zvezde dva puta zaredom dobro interveniše. 18:12 (46.) - Počelo je drugo poluvreme
Foto: Twitter
Foto: Twitter

I poluvreme17:54 - Kraj prvog poluvremena17:35 (28.) - Prvi žuti kartonGogić dobija prvi žuti karton na utakmici posle neopreznog starta.17:23 (16.) - Nova šansa za gosteNova prilika za Zvezdu. Gogić je šutirao sa 18 metara, ali odlično interveniše rezervni golman Pesjakov.17:17 (10.) - Prilika za Zvezdu Darko Lazović je proigrao Gavrića, ali golman Rebrov brani njegov udarac. Golman Spartaka se prilikom te intervencije povredio i ostao da leži na zemlji, ali Rakić ne uspeva da postigne gol u nastavku akcije. On je pogodio jednog od igrača Spartaka. Rebrova na golu menja Pesjakov.

http://www.youtube.com/watch?v=K34BsgTd4VY
17:15 (8.) - Gooooool, Spartak vodi 1:0!Dmitrij Kombarov je ušao u istoriju kao stralac prvog gola na Atkritije areni. On je iskoristio nespremnost odbrane Zvezde i brzo izvodi slobodan udarac na levoj strani. Golman Kahriman nije bio na golu pa Kombarov lako pogađa nebranjenu mrežu.17:07 (1.) - Počela je utakmica
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Crvena zvezda: Kahriman, P. Đorđević, Lazić, Jovanović, Antić, Gogić, Ristić, Pečnik, Lazović, Gavrić, Rakić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track