POBEDA PARTIZANA U SENCI SKANDALA: Crno-beli sa igračem više slomili Voždovac za 6. uzastopnu pobedu
Foto: Saša Pavlić

Laka trojka na krovu

POBEDA PARTIZANA U SENCI SKANDALA: Crno-beli sa igračem više slomili Voždovac za 6. uzastopnu pobedu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana kao gosti na Dušanovcu pobedili su Voždovac 3:0 (1:0) u utakmici 12. kola Superlige.

Golove za crno-bele postigli su Leonardo u 23, Bojan Ostojić u 55. i Everton u 72. minutu.

Ekipi trenera Marka Nikolića to je šesta uzastopna pobeda u prvenstvu (čemu su dodali i jednu u Kupu), a posao na krovu tržnog centra na Voždovcu bio joj je olakšan od 41. minuta kada je domaćin ostao sa desetoricom. Tada je bivši defanzivac Partizana, a sada "zmajeva", Miloš Mihajlov, pogibeljno startovao na Leonarda, zbog čega je isključen.

Ipak, rutinska pobeda Partizana ostala je u senci skandala. Naime, crno-beli su na teren izašli u majicama sa likom ubijenog Saleta Mutavog, koji je bio pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.

Počast Saletu Mutavom odali su i navijači.

"Igrači Partizana su odigrali na visokom nivou. Imali smo potpunu kontrolu igre u svakom trenutku i zasluženo pobedili. Ispred nas je, međutim, još mnogo rada, jer pojedine igrače tek treba da uvedemo u vrhunsku formu", bio je prvi komentar trenera Partizana Marka Nikolića posle meča rečenog za TV Arenu sport.

TOK MEČA:

KRAJ - 0:3!

76. minut - Poslednja izmena u Partizanu, Janković je zamenio Leonarda.

74. minut - Druga izmena kod crno-belih, Đurđić umesto Božinova.

72. minut - GOOOLLL - 0:3! EVERTON! Leonardo je povukao kontru, nastavio je Mihajlović, koji je asistirao Evertonu.

71. minut - Kod Partizana izašao je Đurđević, a ušao Mihajlović.

67. minut - Kod Voždovca je izašao Dražić, a ušao Georgijević.

57. minut - STATIVA! Tek što je poveo 2:0, Partizan umalo nije došao do trećeg gola. Posle greške golmana Popovića, Everton je iz daljine ciljao mrežu, ali je njegov šut završio na stativi.

55. minut - GOOOLLL - 0:2 - OSTOJIĆ! Štoper se u strelce upisao udarcem glavom posle kornera sa desne strane.

54. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Leonardo nije realizovao zicer, pa su crno-beli dobili samo korner.

51. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Đurđević je probao glavom, a Popović odbranio.

KRAJ 1. POLUVREMENA!

44. minut - Uroš Đurđević dobija žuti karton.

41. minut - CRVENI KARTON!!! Mihajlov je pogibeljno startovao s leđa na Leonarda i dobio direktan crveni karton.

38. minut - Izmena u ekipi Voždovca, izlazi Lukić zbog povrede, ulazi Petrović.

23. minut - GOOOL!!! Leonardo dovodi Partizan u vođstvo. Brazilac je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, nabacio je loptu, a golman Voždovca Milošević bio je zbunjen reakcijom napadača Partizana.

12. minut - Božinov je bio na penaltiku, ali se spetljao, pa je propala šansa Partizana.3. minut - Leonardo je oprobao šut, ali lopta prolazi pored gola.1. minut - Partizan je od starta meča krenuo ofanzivno ka golu Voždovca.

Voždovčani su od starta sezone igrali sa dosta oscilacija, ali su ipak uspeli da ostvare solidan bodovni saldo.

Ostvarili su četiri pobede u duelima sa ekipama Rada (2:0), čačanskog Borca (2:0), lučanske Mladosti (1:0) i Novog Pazara (2:0), dok su remi izborili u duelima sa ekipama Metalca (0:0) i Napretka (0:0). Poraze su pretrpeli u duelima sa ekipama subotičkog Spartaka (službeni rezultat 0:3), Crvene zvezde (0:3), niškog Radničkog (1:4), Radnika (1:3) i u prethodnom kolu OFK Bačke (1:2). Sa 14 osvojenih bodova "zmajevi" nakon jedanaest odigranih prvenstvenih kola zauzimaju 10. mesto na superligaškoj tabeli.

Crno-beli su nakon izuzetno slabog starta sezone uspeli da unaprede igru i uđu u seriju odličnih rezultata. Sezonu su započeli remijem sa ekipom OFK Bačka (0:0) i porazima u duelima sa Napretkom (1:2) i Vojvodinom (1:3), da bi u naredna dva prvenstvena kola savladali ekipe Javor Matisa (2:0) i Čukaričkog (1:0). Usledio je potom novi poraz u duelu sa subotičkim Spartakom (1:2), da bi u narednih pet kola izabranici Marka Nikolića pokazali da su u usponu forme savladavši komšijski Rad (4:0), čačanski Borac (2:0), najvećeg rivala Crvenu zvezdu (1:0), milanovački Metalac (1:0) i u prethodnom kolu ekipu lučanske Mladosti (3:1). Sa 22 osvojena boda ekipa Partizana trenutno zauzima 3. mesto na superligaškoj tabeli.

Tokom prethodne sezone sutrašnji rivali su odigrali čak četiri međusobna susreta, dva u preliminarnoj fazi takmičenja, jedan u okviru plej-ofa i jedan u okviru Kupa Srbije. Crno-beli su imali stopostotan učinak i u svoju korist rešili sva četiri susreta.

VOŽDOVAC - PARTIZAN

Stadion: FK VoždovacSudija: Milorad Mažić

VOŽDOVAC: 22 Milošević Marko, 5 Gajić Marko, 28 Blagojević Jovica, 21 Mihajlov Miloš, 4 Sinđić Uroš, 2 Filipović Aleksandar, 20 Jovanović Branislav, 17 Putinčanin Marko, 44 Lukić Nikola, 9 Dražić Stefan, 30 Ćirković Nikola.

Klupa: 1 Popović Zoran, 6 Petrović Todor, 3 Radović Slaviša, 7 Georgijević Dejan, 11 Stojanović Jovan, 26 Srećković Nikola, 18 Stuparević Filip.

Trener: Bratislav Živković

PARTIZAN: 12 Kljajić Filip, 4 Vulićević Miroslav, 6 Balažic Gregor, 23 Ostojić Bojan, 26 Miletić Nemanja, 25 Everton Luiz, 21 Jevtović Marko, 91 Stevanović Alen, 42 Leonardo da Silva Souza, 86 Božinov Valeri, 32 Đurđević Uroš.

Klupa: 85 Stevanović Nemanja, 7 Mihajlović Nemanja, 14 Bogosavac Miroslav, 22 Ilić Saša, 40 Đurđić Nikola, 95 Janković Marko, 17 Marjanović Saša.

Trener: Marko Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track