(VIDEO, FOTO) PRVI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Partizan i u Gruziji pobedio Dilu Gori i sada čeka Steauu
Foto: Partizan.rs

Crno-beli rutinski obavili posao

(VIDEO, FOTO) PRVI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Partizan i u Gruziji pobedio Dilu Gori i sada čeka Steauu

Fudbal -
Parni valjak "pregazio" Gori (2:0) golovima Brašanca i Abubakara i plasirao se u treće kolo kvalifikacija za elitno evropsko klupsko takmičenje
1 / 8 Foto: Partizan.rs

Fudbaleri Partizana savladali su Dilu Gori i u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Gruziji 2:0 (1:0) i, posle minimalne pobede u prvom meču u Beogradu, ukupnim rezultatom 3:0 plasirali se u sledeću rundu.A u trećem kolu crno-beli će se verovatno sastati sa Steauom, koja sutra u Bukureštu (20.30) treba da odbrani prednost stečenu u prvom meču u Slovačkoj protiv Trenčina (2:0). Srpski prvak će put ka Ligi šampiona nastaviti mečevima 28. ili 29. jula u gostima, odnosno 4. ili 5. avgusta u Humskoj. Pobedu timu Zorana Milinkovića u Gruziji doneli su Darko Brašanac i Oumaru Abubakar golovima u 37. i 64. minutu.

Crno-beli su, može se reći, rutinski obavili posao u gradu koji će i dalje biti poznat samo kao rodno mesto Josifa Visarionoviča Staljina, jer ga ni u buduće neće biti na fudbalskoj mapi Evrope. Ono što se videlo već u prvih 90 minuta borbe, a to je da je Partizan daleko kvalitetniji rival, potvrdilo se i u Gruziji. Beogradski tim je od starta kontrolisao razvoj događaja na terenu i malo, pomalo pritiskao domaćina. Kada je Brašanac u finišu prvog poluvremena sjajnim golom posle takođe sjajnom prodora Petrovića doveo goste u vođstvo, pobednik dvomeča je odlučen.

U nastavku se slika nije menjala. Dila Gori je mogla da zapreti samo udarcima iz daljine (izuzev prečke koju je domaćin pogodio u poslednjim trenucima meča), a crno-beli su, pored pogotka Abubakara, mogli i do ubedljivije pobede. Upravo je Kamerunac imao još dve sjajne šanse da se proslavi. Nije ih realizovao, ali nikog u Partizanu to ne brine, jer su, kao i na prvenstvenoj premijeri protiv Metalca, i u Goriju i prilike i golovi dolazili posle izgrađenih akcija. Kao ubitačan tandem u napadu izvdojili su se upravo Andrija Živković i Oumaru Abubakar, koji su pravili dar-mar u odbrani domaćina.

Partizan je i u Goriju imao podršku Grobara, koji su bili glasniji od domaćih navijača.

Dakle, "parni valjak" je srušio prvu od ukupno tri prepreke koje ga dele od grupne faze Lige šampiona.

"Čestitao bih svojim igračima na pobedi. Želeli smo da u dve utakmice budemo bolji od Dile Gori, to smo i ostvarili. Prevashodni cilj u revanšu nam je bio da postignemo prvi gol, što smo i uspeli u prvom poluvremenu. To nam je omogućilo da smirimo igru, a posle drugog smo rutinski priveli utakmicu kraju", rekao je trener Partizana Zoran Milinković.

On je naveo da je Dila Gori promenila stil igre u odnosu na prvi susret.

"U Beogradu mi se nije dopalo kako je Dila igrala. Danas su krenuli da traže gol, tako da je bilo više prostora, što smo mi iskoristili", dodao je trener crno-belih.

Milinković se osvrnuo i na verovatnog rivala u sledećoj rundi, Steauu.

"To je veliki klub, sa velikom istorijom i tradicijom. Za Partizan je ta utakmica veliki izazov. I tu ćemo pokušati da pobedimo u dve utakmice", rekao je Milinković.

Šef struke Dile Gori Uča Sosijašvili rekao je da je Partizan bolji tim i čestitao je srpskom klubu na pobedi.

"Imali smo nekoliko dobrih prilika. Nismo ih iskoristili, posle čega je Partizan poveo. Situacija se promenila posle tog gola, hemija našeg tima se promenila. Partizan je bolji tim, čestitam im na pobedi, a za nas je ovo dobra škola", rekao je Sosijašvili.

TOK MEČA:

Kraj: Dila Gori - Partizan 0:2 (0:1)

89. minut - Modebadze je pogodio prečku iz slobodnog udraca!

87. minut - Poslednja izmena u Partizanu. Abubakar je otišao na klupu, a na teren je izašao mladi Šaponjić.

79. minut - U igru ulazi Saša Ilić umesto strelca prvog gola Brašanca, koji ima žuti karton.

73. minut - JOŠ JEDNA PRILIKA ZA ABUBAKARA! Ponovo posle duplog pasa da Živkovićem. Ovaj tandem sjajno funkcioniše. Ali, Kamerunac nije bio precizan kada se našao "oči u oči" sa Ševčenkom, špicom je poslao loptu pored gola.

70. minut - Još 20-ak minuta deli crno-bele od plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

68. minut - Prva izmena u Partizanu. Izašao je Božinov, zamenio ga je Ninković.

68. minut - Žute kartone istovremeno dobili su Navalonski i Marcvaladze.

64. minut - 0:2 - strelac Oumaru Abubakar! Kamerunac se iskupio za promašaj od pre šest minuta. Ponovo je izašao sam pred Ševčenka, ovaj put posle odličnog duplog pasa sa Andrijom Živkovićem, i nije pogrešio.

http://www.youtube.com/watch?v=iBPLNhdCVMo
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

60. minut - Posle Brašanca i Balažic se našao u beležnici poljskog arbitra, zbog faula nad Modebadzeom.

58. minut - VELIKA ŠANSA ZA ABUBAKARA. Izbegao je ofsajd zamku, na sjajno proigravanje Babovića, izašao je sam pred Ševčenka, Kamerunac je odlučio da odmah šutira, a golman Dile Gori mu je odbranio udarac.

http://www.youtube.com/watch?v=Awgo0KH5bsU

57. minut - Sada je i Navalovski tukao sa 25 metara, lopta je išla u gol, ali je Živković napravio paradu i izboksovao je.

54. minut - Posle mirnijeg uvoda drugog poluvremena tukao je Marcvaladze... Pored gola.

48. minut - Požuteo je Brašanac posle oštrog prekršaja nad Mašukovim.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Domaćin je izvršio dve izmene: ušli su Kvirkvija i Mašukov, a izašli Papava i Iluridze.

Kraj prvog poluvremena - Partizan je kontrolisao igru i bio konkretniji, što je i materijalizovao golom u 37. minutu. Brašanac, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u beogradskom meču, ali je tada u 91. minutu sprečio saigrača Jevtovića da povisi na 2:0, sada se na neki način iskupio.

45. minut - Najbolja šansa za Dilu Gori. Posle kornera sa desne strane Modebadze je šutirao glavom, ali neprecizno.

40. minut - Sada su se sa tribina začuli i Grobari... Izgleda da su tek sada stigli.

39. minut - Šutirao je i Abubakar sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta postala lak plen golmana Ševčenka.

38. minut - Domaćin sada treba da postigne tri gola da bi prošao dalje.

37. minut - 0:1 - vodi Partizan! Strelac Darko Brašanac! Nemanja Petrović je sjajno prošao po levom krilu, proturio loptu kroz noge Kurclavi i dao je povratnu za Brašanca, koji je bio malo iskosa sa leve strane, ali pucao je desnom nogom snažno i precizno pod prečku.

http://www.youtube.com/watch?v=yoMCGcakRCQ

32. minut - Babović je, posle prekršaja Bagajeva upravo nad njim, izveo slobodan udarac sa više od 20 metara, ali za razliku od meča u Beogradu, kada je pogodio cilj, ovaj put je to loše učinio.

26. minut - Najveća opasnost po gol Partizana. Gvalija je opalio sa 20-ak metara. Živković se bacio, ali nije bilo potrebe da interveniše, jer je lopta otišla za malo pred gola.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

24. minut - Prekid za domaćina izveo je Marcvaladze, glavom je probao Iluridze, ali je dobio samo prvi korner za Dilu.

20. minut - Tribine su ispunjene, ima oko 5.000 gledalaca.

18. minut - Prvi žuti karton na meču, zaslužio ga je Modebadze zbog prekršaja nad Jevtovićem.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

18. minut - Andrija Živkovića je posle prodrora i centaršuta Babovića, primio loptu na 16 metara od gola, namestio se i šutirao "levicom"... Za malo pored gola.

16. minut - Posle uvodnih desetak minuta u kojima su crno-beli "pritisli" Dilu Gori, domaćin se oslobodio pritiska, a sada je Iluridze uputio šut sa distance. Golman Živković je bio dobro postavljen.

14: minut - Domaćin ima podršku nekoliko desetina navijača, koji organizovano navijaju. Reč je o "mladoj ekipi".

12. minut - Toplo je u Goriju. Nije baš kao u Beogradu. Trenutno je 28 stepeni Celzijusa.

9. minut - Treći šut crno-belih ka domaćem golu, pucao je i Živković, ali pored gola.

6. minut - Božinov je zapretio golmanu Ševčenku, koji je zaustavio udarac bugarskog napadača.

5. minut - Prvi korner za Partizan. Izveo ga je Babović, probao je Ćirković, ali pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Trener Partizana Zoran Milinković izvršio je jednu izmenu u odnosu na sastav koji je igrao protiv Dile Gori u Beogradu. Umesto Nikole Ninkovića meč u Goriju počinje Andrija Živković.

DILA GORI: Ševčenko - Kurcilava, Kavkadze, Bagaev, Navalovski - Gvalia, Papava, Džaria, Iluridze - Marcvaladze, Modebadze.Trener: Uča Sosiašvili.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, N. Petrović - Babović (kapiten), Jevtović, Brašanac - A. Živković, Božinov, Abubakar. Trener: Zoran Milinković.

Utakmicu sudi Danijel Stefanski iz Poljske.

Prva utakmica u Beogradu završena je pobedom crno-belih 1:0 golom Stefana Babovića iz slobodnog udarca u 83. minut.

Pobednik dvomeča između srpskog i gruzijskog šampiona sastaće se u trećem kolu sa boljim iz duela između rumunske Steaue i slovačkog Trenčina. Prvi susret Steaua je dobila kao gost 2:0. Revanš je na programu sutra u 20.30.

Utakmice treće runde na programu su 28/29. jula i 4/5. avgusta.

Partizan je odbranu titule u Superligi počeo ubedljivom pobedom nad Metalcem u petak (4:0). U strelce su se upisali Andrija Živković, Abubakar, Božinov i Saša Ilić.Trener crno-belih Milinković je u Gruziji izjavio:

"Želimo da Partizan u dva meča bude bolji od Dile. Nosimo pozitivan rezultat iz Beograda i značajno bi bilo da postignemo gol kako bismo puno olakšali posao. Očekujemo drugi pristup Dile u odnosu na prvi duel i da nas napadne kako bi unela neizvesnost. Nismo mnogo videli od njih u Beogradu i moramo da budemo oprezni. Partizan uvek igra na pobedu, bez obzira na ime protivnika. Želimo da sačuvamo našu mrežu, ali i da damo gol. Poštujemo rivala, ali mislim da trijumf neće izostati".

Grad Gori ima oko 55.000 stanovnika, a poznat je kao rodno mesto lidera nekadašnjeg Sovjetskog Saveza Josifa Visarionoviča Staljina. Revanš se igra na minijaturnom stadionu "Tengiz Burjanadze", kapaciteta svega 5.000 mesta.Trener Partizana Zoran Milinković bio je neprijatno iznenađen izdanjem Dile Gori u Beogradu. Neposredno posle meča na konferenciji za medije zapitao se kako je moguće da takav tim bude šampion neke zemlje, aludirajući na "bunker" kojim su se gosti sve vreme branili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track