CRNO-BELI NISU DOČEKALI KIKS ZVEZDE: Partizan za 9 minuta slomio Napredak, ali ostao drugi na tabeli
Foto: Saša Pavlić

Čarapani gostuju u Humskoj

CRNO-BELI NISU DOČEKALI KIKS ZVEZDE: Partizan za 9 minuta slomio Napredak, ali ostao drugi na tabeli

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu u Beogradu kruševački Napredak sa 3:1, u utakmici 33. kola Super lige Srbije, i nastavili niz od 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

Golove za Partizan postigli su Marko Janković u 47, Nebojša Kosović u 57. i Leonardo u 74. minutu. Jedini gol za Napredak postigao je Filip Kasalica u 90. minutu.Partizan je trenutno prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 46 bodova i ima tri boda više od Crvene zvezde koja kasnije igra protiv Vojvodine. Napredak je šesti sa 26 bodova.To je 31. uzastopna utakmica u kojoj Partizan nije izgubio. Crno-beli su poslednji put izgubili 20. avgusta, protiv Spartaka u Subotici kada je bilo 1:2.Desetak hiljada navijača na stadionu u Humskoj u prvih 45 minuta nije imalo mnogo toga da vidi. Crno-beli su bili najopasniji u uvodim minutima meča kada su pokušavali Leonardo, Janković i Uroš Djurdjević, ali su posle fudbaleri Napretka uspeli da "umrtve" igru i da odguraju domaću ekipu od svog gola.U 32. minutu glavom je pokušao Bojan Ostojić, ali nije bio precizan. U finišu poluvremena crno-beli su imali sreće pošto je golman Filip Kljajić u samo nekoliko minuta dva puta bio nesiguran, ali Napredak to nije uspeo da kazni.Izabranici Marka Nikolića su posle nešto više jednog minuta igre u nastavku poveli, a strelac je bio Janković. Leonardo je šutirao sa leve strane, neko od igrača Napretka je odbio loptu, ali je ona stigla do Jankovića koji je sa desetak metara poslao iza ledja Nikole Petrovića.Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a ovog puta je mrežu kruševačke ekipe pogodio Kosović. Janković je dodao loptu do Leonarda, a Brazilac je prosledio do Kosovića koji je lepo utrčao u kazneni prostor i pogodio sa pet-šest metara.Posle drugog gola crno-belih lopta je desetak minuta bila više u posedu Napretka, ali izbranici Vuka Rašovića nisu opasnije zapretili.U 71. minutu Partizan je mogao da razreši sve dileme oko pobednika, ali je Leonardo za malo bio neprecizan. Brazilac se, medjutim, vrlo brzo iskupio, samo tri minuta kasnije – sjajno je pogodio mrežu Napretka iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Do kraja utakmice gol je postigao i Napredak, a strelac je bio Filip Kasalica.

Drugo poluvreme

90+1. minut - GOOOOOOOL 3:1 - KasalicaKruševljani su u poslednjim trenucima došli do počasnog gola

88. minut - Čeka se kraj meča

84. minut - Partizan sada igra mnogo lakše

75. minut - GOOOOOOOOL 3:0, Leonardo Brazilac je pogodio iz slobodnog udarca

71. minut - Solidan pokušaj LeponardaBrazilac nije imao sreće, lopta je otišla kraj stative

63. minut - Opet se igra na sredini terena

56. minut - GOOOOOOOL 2:0 - KosovićLepa akcija Partizana, Leonardo je asistirao Kosoviću, koji je pogodio mrežu

53. minut - Igra se na sredini terena

47. minut GOOOOOOOOOOOL 1:0 - JankovićŠutirao je Leonardo, a lopta se od igrača Napretka odbila do Jamnkovića koji je smestio u mrežu

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena

40. minut - Opasan napad gostiju Lopta je iz peterca Partizana izbačena u korner

Umalo greška KljajićaPoigrava se golman Napretka

32. minut - Šansa za Ostojića Opet korner ali je lopta otišla preko gola Kruševljana

22. minut - Napredak je stigao so kaznenog prostora rivalaTu je loptu uhvatio golman Partizana Kljajić

14. minut - Pokušaj Đurđevića Tavamba je poslao loptu ka saigraču, ali je ovaj loše šutirao

10. minut - Milenković najbolji u skoku Odbranio je Petrović

7. minut - Opsada gola Napretka Lopta je neprestano u kaznenom prostoru gostiju

1. minut: Meč je počeo!

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

Sastavi

Sudija: Vlado Glođović.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Kosović, Janković, Leonardo - Đurđević, Tavamba. Klupa: Jovičić, Mihajlović, Đilas, Đuričković, Ilić, Radin, Jovanović;Napredak: Petrović - Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević - Šljivić, Eskić - Alivodić, Markoski, Ndiaje - Vukanović. Klupa: Tatić, Projić, Vulić, Beljić, Šarac, Kasalisa, Sekidika.

Tok meča:

Crno-beli se nalaze u velikoj seriji dobrih rezultata, pošto su već 30 mečeva bez poraza. Partizan je drugi na tabeli sa 43 boda, kao i prvoplasirana Crvena zvezda. Napredak je šesti sa 26 bodova.

Partizan i Napredak odigrali su dva meča ove sezone. Prvo je Napredak u 2. kolu "pod Bagdalom" pobedio sa 2:1 u drugom kolu, da bi Partizan uzvratio u 17. kolu sa 3:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track