(VIDEO) KATAI SPREČIO PORAZ: Crvena zvezda se remijem sa Sasuolom oprostila od Evrope
Foto: Saša Pavlić

Na tribinama Rajka Mitića 22.314 gledalaca

(VIDEO) KATAI SPREČIO PORAZ: Crvena zvezda se remijem sa Sasuolom oprostila od Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Sasuolom 1:1 (0:1) u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope i završili takmičenje na sceni "starog kontinenta" za ovu sezonu.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Sasuolo je u prvom meču kao domaćin pobedio 3:0 i ukupnim rezultatom 4:1 posle 180 minuta borbe plasirao se u grupnu fazu Lige Evrope.

Večerašnju utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" sa tribina je pratilo 22.314 gledalaca.Gosti iz Italije poveli su u 28. minutu golom Berardija, koji je iskoristio ko zna koje po redu loše postavljanje Zvezdine odbrane, krenuo ka golu, "izlomio" Fibela i matirao Kahrimana.

Izjednačio je Katai u 54. minutu, još jednom ovosezonskom majstorijom.

Međutim, nije dovoljan jedan Katai da nadoknadi sve propuste ekipe trenera Miodraga Božovića u defanzivi, pa je srpski šampion zasluženo eliminisan. Sasuolo je pokazao znatno više u ovom dvomeču.

Da je debitant Alesandro Matri bio prisebniji u nekoliko prilika u kojima se našao, tim Euzebija di Frančeska bi pobedio i u Beogradu.

Najbolje prilike za domaćina propustili su Mouče i Vijeira u istom napadu u finišu prvog poluvremena.

Crvenoj zvezdi ostaje da se u potpunosti usredsredi na domaća takmičenja. Pitanje je samo koliko će je igrača napustiti u finišu prelaznog roka...

TOK MEČA:

KRAJ - 1:1!

85. minut - Srnić umesto Ruiza.

80. minut - Babunski je zamenio Cvetkovića.

67. minut - Odlična akcija Sasuola i šut Falćinelija, koji je bio zamalo neprecizan.

57. minut - Prva izmena - Rendulić umesto Le Taleka.

57. minut - Crveno-beli su tražili penal posle duela Kosoka i Vijeire u kaznenom prostoru Sasuola i pada Portugalca.

54. minut - GOOOLLL - 1:1 - KATAI! Još jedno remek-delo Zvezdinog kapitena.

53. minut - Zvaničan podatak - na tribinama je 22.314 gledalaca.

51. minut - TRI ŠANSE za SASUOLO! Sve tri propustio je Matri!

47. minut - Šut Berardija iz daljine, ali bez problema za Kahrimana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - 0:1!

39. minut - VELIKE ŠANSE ZA ZVEZDU! Šta su promašili Mouče i Vijeira! Prvo je Argentinac iz zicer pozicije šutirao direktno u golmana Konsiljija, a onda je Portugalac sa sedam metara prebacio prazan gol.

34. minut - ŠANSA za SASUOLO! Posle kornera Berardija, Matri je samo nekoliko metra promašio gol.

33. minut - Delije već dugo pevaju isto: Napred Zvezdo daj gol...

28. minut - GOOOLLL - 0:1 - BERARDI! Ponovo je Zvezdina odbrana zakazala, pobegao joj je Berardi, koga je stigao Fibel, ali je Italijan izvrteo Francuza i poslao loptu u mrežu.

25. minut - Ponovo je Matri zapretio, ali je ovaj put reagovao Kahriman i prosledio loptu u korner.

21. minut - Donald je tukao, ali nije bio precizan kao protiv Ludogoreca. Konsilji je bio siguran.

14. minut - Ofsajd koga nije bilo...

13. minut - ŠANSA za SASUOLO! Izašao je Matri sam pred Kahrimana i kada mu je Zvezdin golman krenuo u susret, Sasuolov debitant je pucao sa 16, 17 metara i pogodio stativu.

4. minut - Le Talek je na zemlji. Dobio je udarac u butni mišić.

3. minut - DELIJE OPET PROZIVAJU UEFA! Ovaj put poslale su poruku kao anagram. Jasno je da ponovo, kao i na prethodnim utakmicama, poručuju: "UEFA mafia".

Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

1. minut - Meč je počeo!

SASTAVI:

Tim Miodraga Božovića igra u istom sastavu kao pre nedelju dana, dok je njegov kolega iz Sasuola u startnu postavu uvrstio debitanta Alesandra Matrija, koji je pre nekoliko dana pojačao ekipu. Podsetimo, Kanga nema pravo igranja za Zvezdu zbog crvenog kartona dobijenog na meču sa Ludogorecom.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Cvetković, Le Talek, Fibel, Ristić – Donald, Poletanović – Ruiz, Katai, Mouče – Vijeira.

SASUOLO: Konsilji – Lirola, Kanavaro, Aćerbi, Peluso – Biondini, Manjaneli, Dankan – Berardi, Politano, Matri.

Sudija: David Fernandez Borbalan (Španija)

20:30 - Minutom ćutanja odata je počast nastradalima u zemljotresu u Italiji.

20:28 - Početak se približio

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20:24 - U Beogradu je 25 stepeni Celzuijusa

20:15 - Donald: Razlika nije nedostižna"Razlika jeste velika, ali ne i nedostižna. Dokle god postoji šanse moramo da verujemo u preokret. Potpuno ćemo drugačije pristupiti utakmici. U četvrtak igramo da pred našim navijačima popravimo utisak i daćemo poslednji atom snage da tako i bude. Zato i pozivam Zvezdaše da nam ovog četvrtka budu vetar u leđa jer uz njih je sve moguće", rekao je vezista crveno-belih Mičel Donald.

20:05 - Debitant MatriAlesandro Matri je nedavo došao u Sasuolo i večeras debituje. Reč je o iskusnom, 32-godišnjem napadaču kome je Sasuolo 11. klub u karijeri. Svojevremeno je bio i reprezentativac Italije.

20:00 - Na tribinama 5.000 ljudiPola sata pred početak na tribinama je oko 5.000 gledalaca, među kojima 30-ak navijača Sasuola, smeštenih u poseban boks.

Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

19:54 - Božović: Prase se ne goji uoči Božića"Nisam imao velika očekivanja, ne zato što je ova ekipa loša već zato što se prase ne goji uoči Božića. Tako i sa ovom ekipom, ne može preko noći da se pravi ekipa, za to je potrebno vreme. Nit smo mi toliko loši, niti je Sasuolo toliko dobar kao što je bio u prvoj utakmici", rekao je trener Božović, a kompletnu njegovu najavu utakmice možete pročitati OVDE.

19:47 - Podrška košarkaša i ŠtefanekaCrveno-bele će večeras bodriti i košarkaši Zvezde, kao i olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek.

19:40 - Crveno-beli veruju u čudoU Crvenoj zvezdi su redom isticali da je čudo u revanšu moguće. Sećaju se najvećeg preokreta u svojoj istoriji igranja u Evropi i sezone 1978/79 kada je Dinamo u Berlinu deklasirao ekipu s Pižonom na čelu rezultatom 5:2. Nemci su čak i u revanšu na Marakani imali vođstvo od 1:0, da bi Zvezda na kraju slavila sa četiri gola u drugom poluvremenu za konačnih 4:1.

19:30 - Podsetite se golova iz prve utakmice:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track