(VIDEO) BOLESNA PROVOKACIJA DANACA: Odrubili glavu Pipi Dugoj Čarapi, spalili albume grupe ABBA...
Foto: Printskrin

Simboli Švedske na udaru komšija

(VIDEO) BOLESNA PROVOKACIJA DANACA: Odrubili glavu Pipi Dugoj Čarapi, spalili albume grupe ABBA...

Fudbal -
Danska televizija Kanal 5 objavila objavila je provokativnu reklamu koja se odnosi na predstojeće mečeve baraža za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. protiv Švedske.

Švedska i Danska igraće u baražu za mesto na EP naredne godine u Francuskoj. Prvi meč je u subotu u Švedskoj, a revanš je za nekoliko dana u Danskoj.Danska televizija je reklamom izazvala revolt u Švedskoj, jer su na snimku uništeni svi simboli ove zemlje.Video započinje devojčicom koja sedi na svom krevetu i seče kosu i glavu lutke koja liči na Pipi Dugu Čarapu. Pipa je izmišljeni lik švedske književnice Astrid Lindgren.U narednom kadru neko u smeće baca nameštaj (verovatno se radi o IKEA-i), a zatim je spaljena fotografija švedskog kralja Karla XVI Gustafa. U reklami su spaljeni i hitovi čuvene švedske grupe ABBA. Švedski mediji su žestoko kritikovali ovu reklamu tvrdeći da Danci namerno spaljuju i uništavaju simbole Švedske uoči fudbalskih mečeva dve reprezentacije."Samo nam Švedska stoji na putu za EP u Francuskoj! Kako možemo da zaustavimo Šveđane", pitaju se Danci.

Kun Sverige står i vejen for EM i Frankrig!Hvordan knækker vi svensken?#MereEndEnKampPå lørdag fra 10.00 på Kanal 5.

Posted by Kanal 5 on Tuesday, November 10, 2015

Fodboldkamp i biffen? Ja, tak!Landsholdet og CinemaxX inviterer dig til fedt fodbold-event.Se playoffkampen Danmark-Sverige sammen med andre landsholdsfans hos CinemaxX. Det bliver en fest!

Posted by Kanal 5 on Wednesday, November 11, 2015

Vi er glade for at DR Sporten knækker svensken sammen med os!#MereEndEnKampSe SVERIGE - DANMARK på lørdag fra 10.00 her på Kanal 5 og på www.dplay.dk

Posted by Kanal 5 on Thursday, November 12, 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track