(VIDEO) BRAVO, LALE: Vojvodina pobedila Dinamo u Belorusiji i došla na korak od Lige Evrope
Foto: Printscreen

Babić i Antić za trijumf

(VIDEO) BRAVO, LALE: Vojvodina pobedila Dinamo u Belorusiji i došla na korak od Lige Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine kao gosti su pobedili Dinamo Minsk 2:0 u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i plasirali se u plej-of.

Golove za novosadski tim postigli su Siniša Babić u 32. minutu i Nikola Antić u 81. U prvom meču u Novom Sadu bilo je 1:1, pa su izabranici trenera Nenada Lalatovića došli na korak od plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Vojvodini je posao večeras bio olakšan od 55. minuta kada je crveni karton dobio El Monir, nekadašnji igrač Jagodine, a sada Dinama.

Utakmica je igrana na stadionu u Brestu, čije tribine nisu bile ispunjene, ali su navijači Dinama pravili bučnu atmosferu. I Voša je imala pomoć svojih pristalica.

Novosađani su igrali u sastavu: Kordić - Miletić, Kovačević, Puškarić, Antić - Maksimović, Paločević, Babić (Trifunović), Meleg, Malbašić - Trujić (Mićić).

Vojvodina će u petak saznati ime rivala u plej-ofu za Ligu Evrope, a utakmice će igrati 18. i 25. avgusta.

"Lale" su dva puta dolazile na korak od plasmana u Ligu Evrope, ali su ih tada zaustavljali Šerif i Viktorija Plzenj.

"Ako verujete u nešto, to možete i da ostvarite. Ja verujem u ovo što radimo i to sam pokušavao da prenesem na moje igrače i da im ukažem na to koliko treba da cene sebe", kazao je Nenad Lalatović na početku konferencije za medije u Belorusiji, a prenosi zvanični klupski sajt.

"Igrali smo protiv jako dobrog tima, ali izgarali smo tokom svih 90 minuta i videli ste da se ni u jednom momentu nismo povukli. Nismo se orijentisali na polukontre i kontre, već smo ih napali i iz tog našeg visokog presinga i poseda lopte smo i postigli gol", objasnio je Nenad Lalatović.

On je priznao da je isključenje El Monira olakšalo posao njegovom timu.

"Međutim, čak i bez toga, dominirali smo na terenu i pokazali da Vojvodina ima sjajne igrače, sjajnu upravu kluba i sjajne navijače. Ja kao trener, moji igrači i uprava kluba ovu pobedu poklanjamo upravo njima, koji su nas sjajno bodrili ovde i bili naš 12. igrač. Posle Bokelja i Velšana, mnogi su sumnjali u nas, ali znao sam da imamo kvalitet da eliminišemo Dinamo Minsk", zaključio je Nenad Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track