(VIDEO) GOLMANU PREPUKLO SRCE: Preživelom fudbaleru Šapekoensea saopštili da su mu saigrači poginuli
Foto: Retuers

Tuga do neba

(VIDEO) GOLMANU PREPUKLO SRCE: Preživelom fudbaleru Šapekoensea saopštili da su mu saigrači poginuli

Fudbal -

Preživelom golmanu Šapenkensea, koji se po buđenju iz kome ničega nije sećao, lekari su saopštili vesti o stravičnoj avionskoj nesreći.

Helio Neto je jedan od šestoro koji su preživeli stravičnu avionsku nesreću u mestu Medaljin u Kolumbiji, kada se srušio avion koji je prevozio ceo fudbalski tim Šapenskoensea usled nedostatka goriva.

Prve reči fudbalera koji se po buđenju iz kome ničega nije sećao bile su: "Koji je rezultat finala?", i po proceni lekara Neto nije bio u stanju da podnese strašne vesti.

foto: Reuters
foto: Reuters

Nekoliko dana po stabilizaciji njegovog zdravstvenog stanja, kada je Neto već ustanovio da povrdee koje je zadobio i zbog kojih leži u bolnici nisu sportske, lekari su u konsultaciji sa psiholozima odlučili da mu saopšte da su mu saigrači poginuli.

"Vest o smrti saigrača primio je jako emotivno, srce mu je slomljeno. Užasno ga je pogodilo, ali jak je on...", kažu lekari.

foto: Reuters
foto: Reuters

Inače, Helio je veliki vernik, a u trenutku kada su spasioci stigli do njega, u rukama je držao Bibliju koju je čitao tokom leta.

Knjigu su spasioci predali njegovoj supruzi, koja je sve vreme bdila nad njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track