(VIDEO) JUNAK ORLIĆA UROŠ ĐURĐEVIĆ: Svejedno mi je na koga ćemo u baražu, kad smo ekipa sve možemo
Foto: Starsport

Kapiten trostruki strelac

(VIDEO) JUNAK ORLIĆA UROŠ ĐURĐEVIĆ: Svejedno mi je na koga ćemo u baražu, kad smo ekipa sve možemo

Fudbal -

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je bio uveren u pobedu nad Slovenijom jer je svestan kakav tim ima i da njegovi fudbaleri pobeđuju onda kada je to najpotrebnije.

"Znao sam da ne možemo da izgubimo utakmicu koja odlučuje. Ne zato što smo bolja ekipa, već zbog karaktera. Kada je trebalo, ovi momci nisu kiksali. To je povezano sa našim mentalitetom. Ovi momci znaju da pobeđuju i to rade kada je najbitnije", rekao je Sivić novinarima posle utakmice u Gornjem Milanovcu.

Mlada selekcija Srbije se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, pošto je pobedila Sloveniju sa 3:1 prošla kao jedna od četiri nabolje drugoplasirane ekipe.

"Najveća snaga ove ekipe je da pobedi kada ne igra kako najbolje zna. Na tome ćemo graditi mnogo toga za baraž, ali neke stvari moramo mnogo bolje da radimo i radićemo", kazao je Sivić.

Potencijalni protivnici Srbiji u baražu biće Austrija, Španija i Norveška. Sivić je rekao da rivali "ne mogu biti teži", a kada bi morao da bira, izabrao bi Norvešku.

Sivić je naveo da mu je svejedno gde će se igrati prva utakmica u baražu, ali da bi više voleo da ona bude kod kuće, i to na stadionu Partizana.

"Malo nas je neprijatno iznenadio odziv publike u Milanovcu. Dogovorićemo se, šta je najbolje, pa ćemo doneti zajedničku odluku. Imam svoju ideju i daću je, ali ne odlučujem. Vreme je da se preselimo u Beograd na stadion JNA", rekao je Sivić.

Srpski fudbaleri su odlično počeli utakmicu protiv Slovenije, ali su dozvolili protivniku da brzo izjednači, što je naljutilo selektora.

"Dobro smo počeli, ali kao i uvek do sada se zadovoljili i dozvolili protivniku da izjednači. Međutim, smogli smo snage da dobijemo, što je bio cilj i što je lep uspeh. Čestitam momcima na pobedi i okrećemo se baražu", kazao je Sivić.

Trostruki strelac bio je kapiten Uroš Đurđević, kome je Sivić posebno čestitao. Napadač Partizana je izveo oba penala za Srbiju, prvi je realizovao, a drugi promašio, ali je od odbitka postigao pogodak.

"On je kapiten ove selekcije, momak koji je lider, koji ima sjajan karakter, nikad se ne predaje i nosi ekipu, i ima kredit koji mu sleduje ponašanjem i igrama. Jedino da je na njemu bio penal, ne bi šutirao. Kod drugog sam imao poverenja u njega i eto, njemu posebno čestitam i zahvaljujem na svim ovim partijama u poslednje vreme jer je nosio reprezentaciju", rekao je Sivić.

Sivić je dodao da je najteže ponoviti uspeh posle titule svetskog šampiona koju je Srbija osvojila prošle godine na Novom Zelandu i da misli da je njegovoj ekipi mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Kapiten i trostruki strelac Uroš Đurđević je posle utakmice rekao:

"Bila je teška utakmica kao što smo i očekivali. Oni su nam naneli jedini poraz u kvalifikacijama i, evo, sad smo im vratili za to i što je najvažnije plasirali se u baraž".

Đurđević ne razmišlja o rivalu u baražu.

"Nemam želje... Ko god da nam dođe pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Prethodna generacija je eliminisala Španiju tako da nam je zaista svejedno. Kada smo ekipa, sve možemo", rekao je Đurđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track