(VIDEO) LIGA EVROPE: Bivši igrač Zvezde čuvar nade Astane, Rusi iz šale probili Rajkovića
Foto: Reuters

Fener zapretio Junajtedu

(VIDEO) LIGA EVROPE: Bivši igrač Zvezde čuvar nade Astane, Rusi iz šale probili Rajkovića

Fudbal -

Fudbaleri Astane, Fenerbahčea, Anderlehta i Zenita zabeležili su pobede u utakmicama petog kola Lige Evrope.

Četiri meča odigrana su u četvrtak u terminu koji nije standardan (od 17 sati).

Fenerbahče je u Istanbulu otpor ukrajinske Zorje slomio tek u drugom poluvremenu golovima Stoha u 59. i Kjaera u 67. minutu - 2:0. Time se turski klub učvrstio na vrhu tabele Grupe A sa deset bodova, tri više od Fejenorda i četiri od Mančester junajteda, koji se na "Old Trafordu" sastaju večeras. Zorja ima samo dva boda.

All Goals - Fenerbahce 2-0 Zorya Luhansk 24... by mohtv

Astana je kao domaćin savladala APOEL 2:1. U pobedi domaćina učestvovala su trojica srpskih internacionalaca: golman Nenad Erić, Nenad Maksimović i bivši igrač Zvezde Đorđe Despotović, koji je bio strelac pobedonosnog gola u 84. minutu. Uprkos porazu, Kiprani su ostali lideri Grupe B sa devet bodova, ali Olimpijakos, koji ima sedam, može večeras da ih prestigne, jer dočekuje Jang bojs. Astana je ostala u igri za jedno od prva dva mesta koja vode dalje, ima pet bodova, jedan više od Jang bojsa.

Djordje Despotovic Goal HD - Astana 2-1 APOEL... by fififilive

Anderleht je kao gost pobedio Gabalu 3:1, a bio je na ivici poraza.

Belgijski tim je poveo u 11. minutu preko Tilemansa, a domaćin je izjednačio samo četiri minuta golom Rikardinja iz penala. U 74. minutu Rikardinjo je ponovo pucao sa "bele tačke" i ponovo bio precizan, ali je ukrajinski sudija Aranovski odlučio da se udarac ponovi. U drugom pokušaju Brazilac je bio neprecizan

Kazna je stigla u 90. i 94. minutu kada su Bruno i Teodorčik doneli trijumf Anderlehtu i odveli ga na vrh Grupe C (11 bodova). Gabala nema nijedan bod. Sent Etjen (osam) i Majnc (pet) igraju kasnije.

Zenit je još ranije obezbedio plasman u prolećne borbe, ali je ipak savlada Makabi iz Tela Aviva 2:0 golovima Kokorina i Keržakova u poslednjim trenucima prvog i drugog poluvremena. Pred golom izraelskog tima stajao je srpski reprezentativac Predrag Rajković.

Makabi je ostao na četiri boda, koliko ima i Dandalk, što je dva više od AZ Alkmara. Irci i Holanđani igraju kasnije.

All Goals & Highlights HD - Zenit Petersburg 2... by FranceCup3

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track