(VIDEO) NA POMOLU FINALE JUVENTUS - REAL: Iguain prihvatio izazov Ronalda i razbio Monako sa 2 gola
Foto: Reuters

Borba za finale Lige šampiona

(VIDEO) NA POMOLU FINALE JUVENTUS - REAL: Iguain prihvatio izazov Ronalda i razbio Monako sa 2 gola

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa su kao gosti savladali su Monako 2:0 (1:0) i stekli prednost pred revanš meč polufinala Lige šampiona, koji se utorak 9. maja igra u Torinu. Oba gola postigao je Gonzalo Iguain u 29. i 58. minutu.

Juventsu je u prvih pola sata imao manji posed lopte, ali je u 29. minutu posle prelepe kontre došao do prednosti. U akciji su igrači tima iz Torina dva puta odigrali petom, a drugi pas Danija Alveša bio je dovoljan da Iguain natrči na loptu i smesti je u mrežu tima iz Kneževine. Monako posle toga do kraja poluvremena nije uspeo da zapreti protivniku pa se na poluvreme otišlo vođstvom gostiju - 0:1. Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za Falkaa, koji je primio loptu u kaznenom prostoru, uspeo da šutira, ali nedovoljno jako da savlada Đanluiđija Bufona. Monako je kao i na startu meča kružio oko kaznenog prostora gostiju, čije je bedem pred golom bio vrlo čvrst.

U 56. minutu Markizio je imao šansu da matira Subašića, a svega desetak sekundi kasnije Mbape je šutirao na drugoj strani, ali su ga zaustavili defanzivci Juventusa. Dva minuta kasnije Iguain je opet zatresao mrežu,. I opet su u akciji za gol učestvovali Dibala i Dani Alveš, a Argentinac je uspeo da loptu i drugi put smesti u mrežu.

Do kraja meča Monako je pokušao da postigne bar jedan gol, ali je samo jednom pred golom tima iz Torina uspeo da šutira. Sa druge strane Juventus je uspeo da umrtvi igri i rutinski meč privede kraju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tok meča

90+3. minut - Kraj meča

89. minut - Žermen je probao glavom, ali je Monako i dalje bez gola

87. minut - Monako kruži oko kaznenog prostora, ali bez šuta na gol.

81. minut - Prilika za Monako, ali Falkao nije uspeo da šutira ka golu.

78. minut - Monako dolazi do kaznenog prostora, ali nema završnog udarca.

77. minut - Iguain je odradio posao sa dva gola i sada izlazi iz igre.

72. minut - Juventus je uspeo da umrtvi ritam utakmice

67. minut - Dve izmene u timu Monaka na terenu su Mutinjo i Žermen

59. minut - GOOOOOOOOL 2:0 Iguain je opet zatresao mrežu,. I opet su u akciji za gol učestvovali Dibala i Dani Alveš. Bila je to duga lopta, koju je Argentinac ukrotio i smestio iza leđa golmana Subašića.

56. minut - Akcija na obe strane. Prvo je Markizio probao, a svega desetak sekundi kasnije šut Mbapea zaustavila je odbrana Juventusa

47. minut - Velika prilika za Monako! Silva je proigrao Falkaa, ali Kolumbijac nije uspeo da šutira kako je želeo, pa je Bufon upisao novu uspešnu odbranu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

2. POLUVREME

45 +1. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Moanko ima veći posed lopte, ali nema izglednih šansi

38. minut - Slobodan udarac za Juventus izveo je Dibala. Njegov udarac Subašić je lako zaustavio.

29. minut - GOOOOOOL! Sjajna kontra ekipe iz Torina u kojoj su igrači iz Torina dva puta odigrali petom, da bi Iguanin zatresao mrežu.

25. minut - Iguain je bio pred golom Monaka, ali nije uspeo da šutira.

19. minut - Bufon ponovo stoji na putu vođstva Monaka! Falkao je nadskočio Barzaljija, ali je golman Stare dame sjajnom paradom odbio loptu u korner. U nastavku je pokušao Glik glavom, ali je šutirao iznad gola.

16. minut - Velika šansa za Monako! Dirar je prošao po desnoj strani, ubacio oštru loptu, a Mbape iz neposredne blizine šutirao. Međutim, na golu Juvea je sjajni Bufon.

Monako - Juve, Foto: Reuters
Monako - Juve, Foto: Reuters

12. minut - Velika prilika za Monako. Mbape se iznenada našao sam ispred golmana Bufona, ali je njegov šut glavom bio preslab za golmana takvog kvaliteta.

10. minut - Juventus je pripretio preko Alvesa. Prethodno je kombinovao sa Dibalom, a zatim uputio oštar šut po zemlji koji je golman Monaka Subašić lako ukrotio.

5. minut - Obe ekipe su oprezno ušle u meč, što i ne čudi s obzirom na ulog koji nosi.

Utakmica će ući u istoriji kao 100. koju je golman Juventusa Điđi Bufon odigrao u Ligi šampiona. Bufon ima 39 godina i ne namerava da se penzioniše.

Sastavi

Monako: Subašić - Dirar, Žemerson, Glik, Sidibe - Silva, Bakajoko, Fabinjo, Lemar - Mbape, Falkao

Juventus: Bufon - Alves, Barzalji, Bonuči, Kjelini, Sandro - Markizio, Pjanić, Dibala - Mandžukić, Iguain.

Trener Juventusa je iznenadio sastavom tima, bez Kvadrada i sa novom ulogom za Barzaljija. Alegri je time želeo da učvrsti odbranu i prilagodi se igri Monaka.

Lider francuskog prvenstva predvođenom "čudom od deteta" Kilijanom Mbapeom u eliminacionoj fazi već je izbacio Mančester Siti i Borusiju iz Dortmunda, ukupno je postigao 19 golova ove sezone na evro sceni i sada želi da sruši najbolju odbranu na Starom kontinentu.

"Liga šampiona za mene je dečački san. Ove sezone uradili smo sjajne stvari, ali ne želimo da se zaustavimo. Želimo ono što tadašnja generacija kluba nije uspela - plasman u finale", izjavio je Mbape, koji nije ni bio rođen kada su se dva kluba sastala u polufinalu 1998. godine.

Juventus je tada slavio u Torinu 4:1, uz het-trik Alesandra Del Pjera, dok je u revanšu bilo 2:2, pa je italijanski tim prošao u finale gde je poražen od Reala istorijskim pogotkom Predraga Mijatovića.

Kapiten Juventusa Djanluiđi Bufon tada je bio član Parme, ali je već bio A reprezentativac Italije, a potom učestvovao i na Mundijalu u Francuskoj.

"Bili smo odlični protiv Barselone, nismo primili gol u dva meča, ali sada nas očekuju dve potpuno drugačije utakmice. Monako ima izuzetan potencijal, ali verujem u nas", poručio je Bufon.

Monaku je ovo četvrto polufinale, u finale su prošli samo 2004. kada su izgubili od Murinjovog Porta, dok je Juventus osam puta uspešno prebrodio polufinale, s tim da su u finalima zabeležili samo dva trijumfa i šest poraza, poslednji pre dve godine protiv Barselone u Berlinu.

Monako će biti jači za Fabinja, koji zbog kartona nije igrao u revanšu protiv Dortmunda, dok će u ekipi Juventusa izostati suspendovani Sami Kedira, čije mesto startnih 11 će zauzeti Klaudio Markizio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track