(VIDEO) OD AUTSAJDERA DO SENZACIJE: Šapekoensea na putu ka istorijskom uspehu zaustavila TRAGEDIJA!
Foto: Reuters

Nezapamćena nesreća u Kolumbiji

(VIDEO) OD AUTSAJDERA DO SENZACIJE: Šapekoensea na putu ka istorijskom uspehu zaustavila TRAGEDIJA!

Fudbal -

Mali klub brazilske lige Šapekoense jurišao je ka istorijskom uspehu čije je pisanje prekinuto u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u Kolumbiji.

Avion koji se nalazio na letu iz Bolivije, a među putnicima bio je i ceo fudbalski tim Šapinkoensa, srušio se u Kolumbiji kod Medeljina, rodnog mesta kralja kokaina Pabla Eskobara.

Među preživelim putnicima koje su spasioci uspeli da izvuku našla su se i trojica fudbalera.

Mnoge je ova avionska nesreća podsetila na čuvene 'Bezbijeve bebe', kada su na skoro identičan način poginuli fudbaleri Mančester junajteda.

MRAČNA STRANA SPORTA Stravična nesreća fudbalera Šapekoensea podsetila na smrt Bezbijevih beba VIDEO

Fudbaleri brazilskog prvoligaša putovali su u Kolumbiju na prvu utakmicu finala Kopa Sudamerikana. Trebalo je da igraju sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom.

Velike nade su polagali u taj meč, sobzirom da su samo nekoliko dana ranije naparavili pravu senzaciju u brazilskom fudbalu i pretili da budu najuspešniji klub u Brazilu u 2016. godini.

Finansijski nedostaci nisu bili prepreka igračima da prikažu najlepši fudbal i obezbede finale Kupa Sudamerikana, čiji prvi meč je na programu trebao da bude 30. novembra, dok je revaš zakazan 7. decembra u Brazilu. Međutim, sjajne poteze mahom golobradih momaka nećemo gledati.

foto: Reuters
foto: Reuters

Od kako su Šapekoense otipsali iz fudbala, klub je dva puta osvajao prvenstvo u Santa Katarini, ali i dobio nacionalnu promociju iz serije 'C' do serije 'B', da bi na kraju dogurao do serije 'A'.

A prosto je neverovatno da je u svim takmičenjima uspeli da eliminišu apsolutne favorite i klubove sa dugom tardicijom, što je za klub koji je osnovan 1973. godine u Brazilu prava senzacija!

Čelnici ovog malog brazilskog kluba vole da kažu da je njihova tajna u dobrom strateškom upravljanju, kao i do toga što stoje čvrsto na zemlji.

Nažalost, pisanje istorije Šapekoensenea zasutavila je stravična tragedija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track