(VIDEO) PONOSNI SELEKTOR: Evo šta je Veljko Paunović rekao posle trijumfa Orlića na Novom Zelandu
Foto: AP

Sledeći je Mali

(VIDEO) PONOSNI SELEKTOR: Evo šta je Veljko Paunović rekao posle trijumfa Orlića na Novom Zelandu

Fudbal -
O sledećem rivalu učitelj srpskih omladinaca govorio sve najlepše i apostrofirao pobedu nad Nemcima, koja pokazuje snagu Malija

Eksplozija sreće "orlića" i tuga do neba Amerikanaca. Tako je bilo na travi stadiona "Nort Harbur" u Oklendu posle dramatične penal serije iz koje je kao pobednik i polufinalista Svetskog prvenstva izašla reprezentacija Srbije.

Selektor Veljko Paunović bio je ponosan posle istorijskog uspeha njegovog tima.

"Momci su odigrali odlično u svim segmentima. Veoma sam ponosan na njih. Igrali smo protiv odličnog rivala. I oni i mi smo se dobro spremili za ovaj meč. Na kraju smo mi imali sreće na penal-lutriji“, rekao je Paunović posle utakmice.

Selektor nije zaboravio da se zahvali navijačima kojih je bilo u zavidnom briju.

"Moram da se zahvalim svim našim navijačima koji su došli da nas bodre. Mnogo nam je značila njihova podrška".

Srbija će se u polufinali sastati sa reprezentacijom Malija, koju je u grupi savladala 2:0. Meč je na programu u sredu u 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

"Dobro smo upoznali Mali. Radi se o kvalitetnoj ekipi, dobili smo ih, ali je i taj meč bio tesan. Veoma ih poštujem, uostalom, pobedili su Nemce što je veliki uspeh", zaključio je Veljko Paunović.

Njegov kolega iz SAD Tab Ramos nije imao šta da zameri svojim igračima.

"Bila je ovo veoma zahtevna utakmica. Srbija je taktički veoma dobro pripremljen tim, strpljiv, ali mislim da smo joj se dobro suprotstavili. Bili smo spremni za njihovu igru i imali smo i nekoliko prilika za gol i trijumf. Zadovoljan sam igrom svojih momaka, borili su se dobro i držali plana", rekao je nekadašnji dugogodišnji reprezentativac SAD i dodao:

"Ipak, Srbija je očito veoma dobro vođen i učen tim koji je odigrao odličan meč. Oni imaju podjednake šanse kao i svako drugi da osvoje ovaj turnir".

Ramos je pokušao da uteši igrače koji su bili neprecizni sa bele tačke.

"Važno je da ovi mladi momci zapamte da i seniori stalno promašuju penale. Neki su danas promašili, i to se dešava. Zadovoljan sam kako su se poneli moji fudbaleri, pokazali su hrabrost", podvukao je Tab Ramos.

http://www.youtube.com/watch?v=ttakTWZxOSE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track