(VIDEO) POZNAT PO NAPADU NA DIREKTORA PARTIZANA: Evo ko je bio Sale Mutavi, ubijeni vođa Grobara
Foto: Printskrin

Užas u Beogradu

(VIDEO) POZNAT PO NAPADU NA DIREKTORA PARTIZANA: Evo ko je bio Sale Mutavi, ubijeni vođa Grobara

Fudbal -

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (30) zvani Sale Mutavi, ubijen je u pucnjavi koja se dogodila na raskrsnici Bačvanske i ulice Gospodara Vučića.

Prema informacijama sa lica mesta, incident se odigrao u neposrednoj blizini zatvora.

Aleksandar Stanković (30) je široj javnosti postao poznat posle napada na direktora Fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazuru. Tom prilikom Stanković se nalazio u društvu Veljka Belivuka Velje i Darka Ristića Mede, koji su otpuženi da su 28. aprila ispred stadiona FK Partizan pretukli Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića.

Stankovića tužilaštvo nije optužilo za napad iako se na snimcima vidi da nasrće, ali ne i da udara žrtve.

Prema pisanju beogradskih medija, Sale Mutavi je prethodno redovno stajao ispod centralne lože stadiona u Humskoj i zajedno s policijom čuvao tadašnju upravu crno-belih predvođenu Zoranom Popovićem, a bio je vođa navijačke grupe "janjičari". To ime nadenuli su sebi jer su svi pre Partizana navijali za druge klubove.

Mutavi je u prošlosti bio navijač Crvene zvezde, a 2013. godine pravosnažno je osuđen na pet godina robije zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Ipak, odlazak u zatvor je izbegao već tri puta, pravdajući se navodnom bolešću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track