(VIDEO) U LIVERPULU OCRNILI SRBINA: Mažić je najgori sudija sa Svetskog prvenstva
Foto: Reuters

Nezadovoljni odlukom UEFA

(VIDEO) U LIVERPULU OCRNILI SRBINA: Mažić je najgori sudija sa Svetskog prvenstva

Fudbal -
Najbolji srpski sudija Milorad Mažić delegiran je da sudi revanš osmine finala Lige Evrope između Mančester junajteda i Liverpula.

Nedugo po saznanju ko će u četvrtak deliti pravdu na "Old Trafordu", poznati mediji iz Liverpula "Eho" ocrnio je Mažića, ocenivši da je bio "najgori sudija na Svetskom prvenstvu u Brazilu".

"Liverpul Eho" navodi da je srpski arbitar na Mundijalu sudio duele Nemačka - Portugal i Argentina - Iran, da je pokazao previše kartona, častio "pancere" penalom, a Irancima nije dosudio najstrožu kaznu. Takođe, podseća se da je u anketi na jednom manje poznato sajtu Mažić ocenjen kao najgori sudija šampionata u Brazilu.

"Kako taj čovek može da spava?! Zašto nam je to uradio", izjavio je portugalski stručnjak sa klupe Irana Karlos Keiroš posle pomenute utakmice, na šta "Eho" podseća.

U Liverpulu se nisu zadovoljili podsećanjem samo na Mažićevo suđenje u Brazilu, već je poseban osvrt zaslužilo i njegova arbitraža u utakmici prošlosezonske Lige šampiona između madridskih rivala, Reala i Atleika, posle koje je tadašnji igrač "jorgandžija" Mario Suarez rekao:

"Uz dužno poštovanje, ne može ovakav meč da sudi sudija iz Srbije. Bio je loš".

Prvi duel između Liverpula i Mančester junajteda, koji su "crveni" kao domaćini dobili 2:0, sudio je Španac Karlos Velasko Karbaljo, koji je takođe "lak" na kartonima, a ističe se da je Mažić "još gori" po tom pitanju.

Podsetimo, između ostalih, Mažić je ove sezone sudio meč poslednje runde grupne faze Lige šampiona između Volfsburga i Mančester junajteda, koji su Nemci dobili i prošli dalje, dok su "crveni đavoli" morali u Ligu Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track