(VIDEO) STARA DAMA OPET BOLJA OD MONAKA: Moćni Juventus prvi finalista Lige šampiona, čeka Madriđane
Foto: Reuters

Još korak do 3. titule prvaka Evrope

(VIDEO) STARA DAMA OPET BOLJA OD MONAKA: Moćni Juventus prvi finalista Lige šampiona, čeka Madriđane

Fudbal -
Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Lige šampiona, jer su i u revanšu polufinala u Torinu pobedili Monako - 2:1 (2:0).

"Stara dama" je trijumfovala i u prvom meču u "kneževini" (2:0), pa ukupnim rezultatom 4:1 zasluženo ide na završnu predstavu elitnog evropskog klupskog takmičenja.Rival Juventusa u finalu, koje će se 3. juna igrati na stadionu "Milenijum" u Kardifu, biće poznat u sredu uveče kada revanš polufinala odigraju madridski rivali Atletiko i Real. Aktuelni šampion Evrope ima veliku prednost posle 90 minuta - 3:0.Torinskim crno-belima je ovo bilo 13. učešće u polufinalima, što im nije bio baksuzan broj, jer su se domogli devetog finala! Do sada su samo dva puta bili prvaci Evrope, 1985. i 1996. godine. Juventus je klub sa najviše izgubljenih finala - šest.Tim trenera Masimilijana Alegrija je delovao moćno u revanšu protiv Monaka. "Kneževi" su startovali ofanzivno, ali ih je "stara dame" već posle desetak minuta igre smirila i preuzela sve konce igre u svoje ruke. Kako je i navikao svoje navijače, Juventus je i večeras igrao snažno i sigurno u fazi odbrane, a razvijao je brze i ubitačne kontranapade. Tako je domaćin sredinom prvog poluvremena stvorili dve velike prilike, koje nisu realizovali Gonzalo Iguain i Mario Mandžukić. Blistao je tada golman gostiju Danijel Subašić.Nepisano je fudbalsko pravilo da kazna sledo posle velikih promašaja, ali ne i u slučaju kada je razlika u klasi, a naročito iskustvu, između rivala ovakva kakva je između Juventusa i Monaka. Umesto kazne, torinski crno-beli su poveli.U 33. minutu Dani Alveš je idealno centrirao, a Mario Mandžukić iz drugog pokušaja zatresao mrežu - 1:0.

Ako je dilema i bilo, sve ih je otklonio sjajni Dani Alveš. Volejčinom je u 44. minutu zapečatio sudbinu Monaka.

U nastavku je šampion Italije rutinski obavio posao, s tim da je čast "kneževa" uspeo da spase supertalentovani Kilijan Mbape golom u 69. minutu posle idealne asistencije Mutinja.

To je bio tek treći gol koji je Juventus primio u ovom ciklusu takmičenja Lige šampiona, a prvi posle čak 690 minuta, odnosno prvi u nokaut fazi takmičenja.Kada se podvuče crta na 180 minuta borbe, Juventus je apsolutno zasluženo u finalu.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1!

71. minut - ČARKE NA TERENU! Monako je krenuo u kontru iako je Iguain ostao da leži, i to zato što ga je Glik namerno zgazio, a onda je na drugoj strani Mandžukić laktom udario Fabinja. Nastala je gužva na terenu, a Kujpers je žutim kartonom sankcionisao samo Bonućija zbog svađe sa Falkaoom.

69. minut - GOOOLLLL - 2:1 - MBAPE! Mladi supertalentovani napadač zakucao je loptu u mrežu iz neposredne blizine posle asistencije Mutinja.

Kylian Mbappé GOAL HD - Juventus 2-1 Monaco... by goalshub365

67. minut - ŠANSA za MONAKO! Mbape je bio u odličnoj poziciji, malo iskosa sa leve strane, ali je njegov šut odbranio Bufon.

63. minut - Lep gest Mandžukića. Sudija Kujpers je hteo da dosudi korner za Juventus, ali mu je Mandžukić sugerisao da je on poslednji igrao loptom.

55. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Tek što je ušao u igru Kvadrado je po desnoj strani ušao u kazneni prostor, razmišljao je da li da uposli Iguaina ili da šutira, odlučio se za udarac, ali je izblokiran.

55. minut - Prva izmena kod gostiju - Fabinjo umesto Mendija.

54. minut - Ovacije za Dibalu - izašao je iz igre, a na terenu je Kvadrado.

53. minut - Zvaničnan podatak: 40.244 gledalca je na tribinama. Prihod od ulaznica je skoro četiri miliona evra.

51. minut - Žuti karton za Mendija zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 2:0!

44. minut - GOOOLLL - 2:0 - DANI ALVEŠ! Posle kornera Subašić je izboksovao loptu, a Dani Alveš je uhvatio volejčinu sa više od 20 metara - BUUUMMM!

Dani Alves Goal HD - Juventus 2-0 Mónaco 09.05... by hoofoot1

44. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Dani Alveš je ostavio Dibalu samog pred Subašićem, ali je golman Monaka ponovo bio fantastičan.

42. minut - UMALO AUTOGOL! Centrirao je Mendi, a Kjelini reagovao ispred Falkaa, delovalo je da će poslati loptu u svoju mrežu, ali iskusni defanzivac ju je izbacio u korner.

40. minut - Prvi žuti karton - dobio ga je Falkao zbog oštrog starta nad Kjelinijem.

37. minut - Još jedan opasan šut Iguaina! Brani Subašić.

36. minut - I Iguain je zatresao mrežu Monaka, ali je dosuđen ofsajd.

33. minut - GOOOLLL - 1:0 - MANDŽUKIĆ! Sjajno je Dani Alveš centrirao sa desne strane, Mandžukić je ostao sam na šest metara i šutirao glavom, Subašić je odbranio, ali je Hrvat iz Juventusa odbijenu loptu prikucao u mrežu.

Mario Mandžukić GOAL HD - Juventus 1-0 Monaco... by soccerhub3651

31. minut - Skočili su navijači Monaka, Falkao je šutirao, a Bufon odbranio. Međutim, sudija Kujpers je dosudio prethodnu ofsajd poziciju Glika.

28. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Dibala do Pjanića, koji se nameštao na udarac, pa je Rađi stigao da ga izblokira.

27. minut - Sada Juventus dominira. U poslednjih desetak minuta domaćin je preuzeo sve konce igre i opasno preti. Promašio je dve velike šanse.

25. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Šta je sada odbranio Subašić! Iguain je proigrao Mandžukića, koji je imao zicer poziciju, ali je njegov zemljak iz Monaka bio uspešniji.

Mandzukic 100% Big Chance HD 0-0 Juventus VS... by eurofoot4

22. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Dibala je primio loptu, Iguain je bio u naletu, uzeo je i izašao sam pred Subašića, ali je onda Argentinac pokušao da lobuje golmana Monako i to je loše učinio.

Higuain one by one with Goalkeeper - Juventus... by YNWAHD

15. minut - Prvi ozbiljniji napad domaćina. Mandžukić je glavom spustio loptu, Dibala šutirao loše.

14. minut - Furiozno je startovao Monako, ali je posle desetak minuta domaćin uspeo da zaustavi ofanzivu gostiju i umrtvi ritam.

10. minut - Prva izmena! Markizio je zamenio povređenog Kediru. Sada je sastav Alegrijevog tima identičan kao prošle nedelje u Monaku.

9. minut - Hendikep za Juventus. Povredio se Kedira! Stradala mu je zadnja loža.

7. minut - Još jednom preti Monako. Snažan šut Falkaa sa distance - preko gola.

5. minut - STATIVA, ali posle ofsajda! Mbape je pogodio stativu Bufonovog gola, ali i da je loptu ubacio u mrežu gol ne bi bio priznat jer je bio u ofsajdu.

4. minut - Gosti su počeli ofanzivno...

1. minut - Mbape se izborio za prvi korner na meču...

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

20:44 - Strašna atmosfera!

20:42 - Evo šta sve možete za 621 minut, koliko Juve nije primio gol u Ligi šampiona...

20:36 - San svih polufinalista - "klempavi" pehar

20:33 - Juventus 13. put igra u polufinalu, a Monako peti

20:27 - Dani Alveš stvorio najviše prilika saigračima u Ligi šampiona

20:20 - Juventusova odbrana, najblaže rečeno, ISKUSNA!

20:15 - Dresovi čekaju...

20:12 - Odbrojavanje do početka meča...

20:08 - Kneževi izašli na teren da osete travu

20:06 - Bufonov 150. meč u Evropi!

20:00 - Podsetite se detalja iz prvog meča, koji je Juventus kao gost dobio rezultatom 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track