VOJVODINA POTVRDILA: Vuković nas ojadio za 525.000 evra!
Foto: Saša Pavlić

Kurir bio u pravu

VOJVODINA POTVRDILA: Vuković nas ojadio za 525.000 evra!

Fudbal -
Bivši potpredsednik protivpravno i nezakonito je zloupotrebio menicu, kojom je Vojvodini nanet izuzetno težak finansijski udarac, navodi se, između ostalog, u saopštenju Vojvodine

Fudbalski klub Vojvodina potvrdio je pisanje Kurira da je bivši potpredsednik Novosađana Dragoslav Vuković oštetio taj klub za više od pola miliona evra.Vuković je pustio menicu i s računa Vojvodine skinuo 750.000 evra na ime duga za transfer Sergeja Milinković-Savića, čijih je 50 odsto ekonomskih prava otkupilo njegovo preduzeće. Međutim, Vojvodina tvrdi da je s računa skinuto čak 525.000 evra više nego što je trebalo.

- Bivši potpredsednik protivpravno i nezakonito je zloupotrebio menicu, kojom je Vojvodini nanet izuzetno težak finansijski udarac - navodi se, između ostalog, u saopštenju Vojvodine, i dodaje:

- Vojvodina odlučno demantuje navode Vukovića da njegovom preduzeću duguje višemilionski iznos, pri čemu Vuković, navodno, smatra da mu pripada polovina prihoda od transfera koji je Genk ostvario prodajom Sergeja Milinković-Savića u Lacio. Prema saznanjima do kojih je došla Vojvodina, Dragoslav Vuković je nekoliko puta kontaktirao s Genkom i Laciom i od njih pokušao da naplati iznos za koji smatra da mu se duguje, ali je odbijen, i to uz konstataciju da su njegovi zahtevi i potraživanja neosnovani i protivpravni.

Podsećamo da je, upravo radi sprečavanja ovakvih malverzacija, UEFA nedavno usvojila propis po kojem je klubovima zabranjeno da prodaju pravo na ugovor igrača trećem licu, što je upravo ono što su uradili prethodna uprava Vojvodine i njen tadašnji član Dragoslav Vuković. Vojvodina ne duguje Vukoviću ništa i nikakva presuda ne postoji, kako on lažno obaveštava medije da bi prikrio nečasnu radnju, jer ne postoji sud koji bi presudio da Vojvodina plati 50 odsto od iznosa.(P. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track