VOLEO JE SPORT: Evo u kom klubu je Bata Živojinović trenirao fudbal i za koga je navijao
Foto: Nemanja Pančić

Vatreni navijač

VOLEO JE SPORT: Evo u kom klubu je Bata Živojinović trenirao fudbal i za koga je navijao

Fudbal -

Legenda srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović (82), koji je preminuo u nedelju u Beogradu, bio je veliki ljubitelj sporta.

Manje poznati deo biografije velikog glumca jeste činjenica da je trenirao boks u Nišu i fudbal u Crvenoj zvezdi.

U intervjuu za nekadašnji sportski list "Tempo", a koji je preneo Yugopapir, Živojinović je govorio o odnosu sporta i filma.

"Ne da nam nedostaje, nego uopšte nemamo u našem filmu tematike iz sporta. Poznati smo kao sportska nacija i verujemo da bi mogao da se napravi dobar scenario o našim velikim sportskim uspesima i ljudima koji su ih ostvarili. Što se mene tiče, rado bih igrao u jednom takvom filmu. Inače, bavio sam se nekad boksom dok sam bio u Nišu u Glumačkoj školi. Trajalo je to oko dve godine, dok sam stanovao u istoj zgradi gde su se nalazile prostorije bokserskog kluba", rekao je Živojinović.

Zašto nije nastavio u sportu, Bata Živojinović dodaje.

"Nisam bio dovoljno ambiciozan. Otada datira i moja ljubav prema ovom sportu. Neko vreme sam trenirao s fudbalerima Zvezde. Izdržao sam mesec dana, a onda sam zbog totalne iscpljenosti proveo tri meseca na lečenju! Mislim da je život sportista, posebno fudbalera, veoma težak i neizvestan i zato sam uvek na njihovoj strani. Navijač sam Zvezde. Smatram da ima mnogo zajedničkog između nastupa u filmu i nastupa na sportskim priredbama, i sport i film vezani su za spektakl, pa nije čudo da su neki istaknuti sportisti postali uspešni glumci".

Jedna od upečatljivih slika iz života Bate Živojinovića je gostovanje na jednom večitom derbiju, zajedno sa još jednom legendom srpskog glumišta, Borom Todorovićem.

Takođe, Živojinović se često družio sa legendom Crvene zvezde Draganom Džajićem.

Легендо, почивај у миру! #batazivojinovic

A photo posted by RedStarFamily (@redstarfamily) on May 23, 2016 at 1:24am PDT

(Yugopapir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track