ZEČEVIĆ SE VRAĆA U HUMSKU: Pod ovim uslovom će biti potpredsednik Partizana
Foto: Dragan Kadić

Neko će ponovo u fotelju u Humskoj

ZEČEVIĆ SE VRAĆA U HUMSKU: Pod ovim uslovom će biti potpredsednik Partizana

Fudbal -

Ako u utorak na Vanrednoj Skupštini Fudbalskog kluba Partizan pobedi struja koju zastupa Žarko Zečević, dugogodišnji generalni sekretar tog kluba vratiće se na funkciju, i to kao potpredsednik.

Na Skupštini će se birati novi predsednik kluba, a kandidati za čelno mesto su Ivan Ćurković, aktuelni prvi čovek Radne grupe, koja vodi Partizan od decembra prošle godine, odnosno Nenad Bjeković, dugogodišnji sportski direktor crno-belih.

Predsednički kandidat Ivan Ćurković je prihvatajući kandidaturu istakao i na koje ljude računa u predstojećem periodu: "Koristim ovu priliku da izrazim zadovoljstvo i zahvalnost Nadzornom odboru FK Partizan i Jugoslovenskom sportskom društvu FK Partizan koji su mi ukazali poverenje i čast inicijativom za moju kandidaturu za predsednika FK Partizan.

U istoriji Partizana bilo je nekoliko prelomnih trenutaka. Snagom vere u institucije u odanost Partizanovoj porodici, naš klub je uvek izlazio kao pobednik. U ovom sudbonosnom trenutku za budućnost Partizana, nisam imao pravo na dilemu. Prihvatajući ovu kandidaturu, odgovorno stojim ispred sedamdeset godina Partizanove tradicije, ispred svih časnih legendi koje su sebe ugradile u njegovu slavu. Pozivam na jedinstvo i slogu u želji da naš klub bude najveći na ovim prostorima.Institucije čine ljudi, a sistem gradi tim. Predsednik treba da bude prvi među jednakima, da oslušne, da vrednuje, da voli i da se bori.

Imam čast da predstojećoj Skupštini FK Partizan predložim krug svojih najbližih saradnika. Za potpredsednike ću predložiti utemeljitelja i graditelja svih novijih uspeha Partizana gospodina Žarka Zečevića, koji odanost crno belim bojama nije mogao da podredi pokušajima urušavanja Partizanove slave i imena, predsednika JSD Partizan gospodina Milorada Vučelića, uglednog srpskog privrednika, uvaženog sportskog radnika i iskrenog partizanovca gospodina Mileta Jovičića i profesora Pravnog fakulteta u Beogradu dr Vladimira Vuletića.Uz ostale buduće članove Upravnog odbora, koje ću biti slobodan da predložim delegatima Skupštine FK Partizan, uz našu viziju budućnosti kluba, duboko verujem da ćemo snagom jedinstva, iskustvom, znanjem i integritetom ponovo vratiti Partizan na dobro mu poznate staze uspeha.Mi u Partizanu dobro pamtimo sve. Biće nam zadovoljstvo da predstojeću Skupštinu FK Partizan učinimo i svečarskom. Biće to lepa prilika da se počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i bivšem predsedniku FK Partizan, gospodinu Tomislavu Karadžiću, iskreno zahvalimo na svemu što je učinio za naš klub i stabilnost srpskog fudbala u celini.Predstojeća Skupština FK Partizan je svetkovina demokratije, duha tolerancije i naše želje da zajedništvom i kohezijom izaberemo one koji će naš voljeni klub predvoditi u narednom periodu. Pozivam sve navijače i celokupnu sportsku javnost, da sednicu najvišeg klupskog organa dožive kao praznik, jer naš Partizan zaslužuje najbolje.", rekao je Ćurković.

Ćurković, Zečević i Bjeković su od početka devedesetih do sredine prethodne decenije vodili Partizan, na mestima predsednika, generalnog sekretara i sportskog direktora. Posle duže pauze, neko od njih se sigurno vraća u fotelju.

Ivan Ćurković ili Nenad Bjeković? Izabraće delegati Skupštine, njih 65, u utorak od 17 sati u sportskom centru Zemunelo na vanrednom zasedanju.

Predsednik Partizana bira se na mandatni period od pet godina, Radna zajednica je podršku Ćurkoviću, obrazložila na sledeći način.

"Na sednici Radne grupe FK Partizan, jednoglasno je doneta odluka da se prihvati incijativa Nadzornog odbora i Jugoslovenskog sportskog društva Partizan da se za kandidata za predsednika FK Partizan predloži gospodin Ivan Ćurković.

Radnoj grupi čini čast da srpskoj sportskoj javnosti podnese ovu kandidaturu našeg proslavljenog sportskog radnika, najtrofejnijeg predsednika u istoriji FK Partizan, istinske partizanove igračke legende u godini, u kojoj njegova generacija obeležava pedeset godina od najvećeg uspeha FK Partizan – finala Kupa šampiona protiv Real Madrida odigranog u Briselu.

Nosilac francuskog ordena Legije časti, skrupulozno poštovan u svim radnim telima UEFA-e, gospodin Ćurković, je u jednom od najosetljivijih momenata u istoriji FK Partizan, prihvatio da na raskršću klupske istorije, Partizan povede putevima slave i uspeha kojima je hodio kao bivši predsednik.

To pokazuje i njegov angažman predsednika Privremenog organa upravljanja Radne grupe FK Partizan. Podsećamo svekoliku javnost da je na čelo Radne grupe gospodin Ćurković stao u momentu kada je FK Partizan zauzimao šesto mesto na tabeli Superlige, u momentu najteže unutrašnje krize i svojim dignitetom i sveukupnim sportskim kredibilitetom doprineo konsolidaciji rezultata, unutrašnje organizacije i posebno potpune autonomije sportskog sektora.

Kao plod ovakvog sistemski odgovornog i domaćinskog ponašanja prema svojoj kući, pod rukovodstvom Ivana Ćurkovića, FK Partizan je osvojio Kup Srbije i zauzeo drugu poziciju na tabeli Superlige, uz nedvosmisleni podatak da je po broju osvojenih poena u prolećnom delu sezone, FK Partizan lider na tabeli.

Radna grupa FK Partizan ovim gestom izražava veru i očekivanje da će ova nekada legendarna partizanova beba, još jednom povesti naš voljeni klub u trijumfalnu budućnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track