Zvaničnik UEFA za Kurir: Albanci krivi koliko i Srbi!
Foto: Rojters

Ekskluzivno: Žan-Samjuel Leuba o incidentima

Zvaničnik UEFA za Kurir: Albanci krivi koliko i Srbi!

Fudbal -
Član pravnog tima UEFA Žan-Samjuel Leuba veruje da će obe strane dobiti primerene kazne i da se neće ponoviti „slučaj Đenova“

Švajcarski advokat i član pravnog tela UEFA Žan-Samjuel Leuba kaže u razgovoru za Kurir da je opšte mišljenje njegovih kolega da Srbija ne može da sama snosi krivicu za incidente u Beogradu, kao i da FSS ne bi trebalo da trpi mnogo veće sankcije nego Albanci.- UEFA ne može da se oglašava povodom ovog slučaja, ali je opšte mišljenje članova pravnog tela i Disciplinske komisije evropske kuće fudbala da u ovom slučaju ne postoji samo jedna okrivljena strana. Incidenti u Beogradu su potpuno različiti od onih u Đenovi jer je druga strana imala ključnu ulogu u eskalaciji i izazivanju opšte opasnosti i sukoba na samom stadionu.

Stav... Žan-Samjuel Leuba
Stav... Žan-Samjuel Leuba

Podjednake kazneFS Srbije neće sama snositi sankcije i verovatno neće biti kažnjena mnogo više od FS Albanije - kazao je za naš list Leuba.Selektor Dik Advokat ističe da UEFA mora preventivno delovati na izazivače incidenta sa albanske strane kako se ubuduće slične pojave ne bi događale u ostalim delovima sveta.Šokirani Advokat- Reč je o evidentnoj provokaciji, koja negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru - kaže Advokat i naglašava:- Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture. Ostaje žal što u lepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo izuzetno značajnu pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom i kvalitetnim igrama i da ćemo postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na Prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj.

Dušan MaravićNI KLINTON IM NEĆE POMOĆINekadašnji član foruma UEFA Dušan Maravić očekuje da Albanci budu kažnjeni gubitkom utakmice službenim rezultatom 3:0.- Albanci ne mogu da očekuju da će se izvući, da će ih spasti njihovi evropski prijatelji. Neka sada zovu u pomoć njihovog Bila Klintona. Ni on im neće pomoći - kaže Maravić za Sportal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track