NOVI IZAZOV: Zvezda rešila da sruši prvaka Evrope
Foto: Saša Pavlic

Crveno-beli večeras gostuju Makabiju

NOVI IZAZOV: Zvezda rešila da sruši prvaka Evrope

Košarka -
Svesni smo kvaliteta Izraelaca. Ipak, spremni smo i daćemo sve od sebe da zabeležimo prvu pobedu u Top 16, kaže trener Radonjić

Košarkaši Crvene zvezde danas (20.05, Sportklub) u drugom kolu Top 16 Evrolige gostuju Makabiju sa željom da ostvare prvi trijumf u ovoj fazi takmičenja. Trener Dejan Radonjić veruje da njegov tim može da napravi iznenađenje, iako ulogu favorita daje domaćinima.- I dalje imamo težak raspored. Igramo protiv aktuelnog prvaka Evrolige, koji i ove sezone ima iste ambicije. Izmenjen im je malo tim, ali zadržali su glavne igrače. Za razliku od njih, mi imamo najmlađi tim u Evroligi i svaki meč u Top 16 služi nam da rastemo kao ekipa. Spremali smo se za njih i daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u Tel Avivu - istakao je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

Centar Boban Marjanović svestan je snage Makabija, napominjući da su na svim pozicijama izuzetno jaki.- Pred nama je meč sa ekipom koja je prošle sezone bila najbolja u Evropi. Izuzetno jaka ekipa, i to će za nas biti novi izazov. Smatram da imamo kvalitet da im se suprotstavimo, ali ne smemo zaboraviti da igramo protiv tima koji ima veliku košarkašku tradiciju. Igraju snažno u odbrani, ali verujem da možemo napraviti iznenađenje i slaviti na teškom gostovanju. Njihovi bekovi su veoma opasni i imaju Sofoklisa Skorcijanitisa, koji na najbolji način koristi svoje kvalitete. Makabi može da igra sa snažnim centrom, ali često na toj poziciji koriste i niže košarkaše - istakao je Marjanović.

Otišla u istorijuNOKIJA ARENI PROMENILI NAZIVKošarkaši Crvene zvezde će gostovanjem Makabiju obeležiti mali jubilej. Naime, od 1. januara dvorana u kojoj igra tim iz Tel Aviva ne nosi više naziv Nokija arena, već Menora Mitvačim arena, po istoimenoj osiguravajućoj kompaniji s kojom imaju ugovor do 2022. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track