VELIKI PREOKRET: Crvena zvezda za trofej u ABA ligi sa Cedevitom
Foto: Fonet

Drama u Podgorici

VELIKI PREOKRET: Crvena zvezda za trofej u ABA ligi sa Cedevitom

Košarka -
Zagrepčani dobili majstoricu polufinala plej-ofa protiv Budućnosti u Morači i plasirali se u finale iako su gubili 0:2 u seriji

Košarkaški Crvene zvezde i Cedevite igraće u finalu plej-ofa ABA lige, a biće i učesnici Evrolige sledeće sezone.

Crveno-beli su još ranije obezbedili plasman u finale preko Partizana, dok su se Zagrepčani za to izborili večeras, ostvarivši veliki preokret u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti. Posle dva meča u Podgorici, crnogorski tim je vodio 2:0, ali je Cedevita dobila naredne tri utakmice, zaključno sa dašanjom u Morači.

Budućnost - Cedevita 66:70 (14:15, 19:24, 17:14, 16:17)

Bilan sa 16 poena i četiri skoka, Babić sa 12 poena i istim brojem uhvaćenih lopti, kao i Tomas sa 11 poena i pet skokova bili su najzaslužniji za uspeh zagrebačke ekipe posle uzbudljive završnice petog meča. Kod domaćina najefikasniji su bili Planinić i Rejnolds sa po 13 poena, dok je Savović ubacio 12.

Cedevita je i prošle godine igrala u finalu, s tim što se tada igrao Fajnal for u Beogradu, ali je u borbi za trofej poražena od Cibone.

Finalna serija plej-ofa ABA lige počeće u subotu 25. aprila u Pioniru, od 20.30 časova, u terminu u kome će se igrati svi mečevi. Drugi meč, takođe u Beogradu, na programu je u nedelju, 26. aprila, a zatim slede dva duela u Zagrebu - 29. i 30. aprila. Ukoliko bude bilo neophodno "majstorica" će se igrati 2. maja, opet u Pioniru.

Zvezda je dobila oba ovosezonska meča sa Cedevitom u ABA ligi.

Ko god da osvoji titulu regionalnog šampiona biće mu to prvi put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track