Njujork smanjio prednost Majamija
Foto: REUTERS

Plej-of

Njujork smanjio prednost Majamija

Košarka -
Košarkaši Njujorka smanjili su noćas prednost Majamija na 3:1 pobedom na svom terenu od 89:87 u četvrtfinalu Istočne konferencije NBA lige

BEOGRAD - Košarkaši Njujorka smanjili su noćas prednost Majamija na 3:1 pobedom na svom terenu od 89:87 u četvrtfinalu Istočne konferencije NBA lige.

Majami je imao priliku da dođe do trijumfa, ali je Dvejn Vejd iz ugla promašio šut za tri poena u poslednjoj sekundi meča. Njujork je predvodio odlični Karmelo Entoni sa 41 poenom, a sledio ga je Amare Stodemajer sa 20, koji je imao i 10 skokova.

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 27 poena, Vejd je dodao 22, a Kris Boš 17. Sledeći meč igraće se u noći između srede i četvrtka u Majamiju. Ekipa Filadelfije povela je sa 3:1 protiv Čikaga, pošto je na svom terenu slavila sa 89:82. Time su gosti pokazali da im teško ide bez najboljeg igrača Dereka Rouza, koji se povredio u prvom mecu i od tada nije igrao.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Spenser Hejvs sa 22 i Džru Holidej sa 20 poena, dok je u timu Čikaga Karlos Buzer postigao 23. LA Lajkers je poveo sa 3:1 protiv Denvera trijumfom u gostima sa 92:88 u četvrtfinalu Zapadne konferencije u meču u kome je trener "jezeraša" koristio samo osam igrača. Šestorica od njih postigla su dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Kobi Brajant sa 22, dok je Endru Bajnam dodao 19.

U timu Denvera najbolji je bio Danilo Galinari sa 20 poena. Do prednosti od 3:1 u četvrtfinalnoj seriji došao je i Boston, koji je na svom terenu savladao Atlantu sa 101:79. Najefikasniji u timu Bostona bio je Pol Pirs sa 24 poenom, dok je odličan bio i Ražon Rondo sa 20 poena i čak 16 asistencija. U ekipi Atlante Džoš Smit postigao je 15 poena, dok je srpski košarkaš Vladimir Radmanović za 12 odigranih minuta imao po skok i asistenciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track