SLUČAJ JOKIĆ Sale Đorđević jasan: Ima vremena za plažu i brod
Foto: Fonet

Da se zna

SLUČAJ JOKIĆ Sale Đorđević jasan: Ima vremena za plažu i brod

Košarka -

Selektor košarkaša Srbije svojevremeno jasno govorio o igračima koji odbijaju poziv u reprezentaciju

Slučaj Nikole Jokića i njegovog odbijanja poziva za reprezentaciju digao je veliku prašinu u Srbiji. I dok ga jedni razumeju, drugi ga kritikuju.

Mišljenja su različita, a evo šta je selektor Aleksandar Đorđević svojevremeno rekao o ovakvim slučajevima.

- Sportistima se pruža prilika da predstavljaju svoju zemlju u nečemu. Da li ima nešto više i veće? Ugovor, novac, jedno leto više provedeno na plaži ili brodu... ima vremena za to. Karijera sportiste vrlo brzo prođe, pogotovo ta reprezentativna, jer je zahtevna - istakao je Đorđević 2014. godine.

On je tom prilikom izjavio da će svako ko odbije poziv za reprezentaciju jednog dana zažaliti zbog toga.

- To je mogućnost da postanu veliki, da uđu u istoriju, da ne budu samo deo nje, već da je pišu. Igrači treba da znaju da, ako se ne odazovu na poziv, gube veliku šansu da ostave nešto iza sebe. Biće im sigurno žao kada jednog dana završe karijeru i kada se osvrnu iza sebe. Svaka mogućnost koju ne iskoristiš je velika izgubljena šansa - jasan je bio Sale pre tri godine, dok se sada nije oglašavao u vezi s Nikolom Jokićem.

Start priprema 20. jula

KOGA NEMA, BEZ NJEGA SE MORA

Košarkaška reprezentacija Srbije 20. jula počinje pripreme za Evropsko prvenstvo u Istanbulu. U prvoj fazi šampionata „orlovi“ će igrati u D grupi sa selekcijama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.

foto: Beta

Duško Vujošević

PONOS I PATRIOTIZAM SE NE UČE

Svoj stav o odbijanju poziva istakao je i Duško Vujošević, selektor košarkaša Bosne i Hercegovine, koji se susreo sa sličnim problemom kao i selektor Aleksandar Đorđević.

- Glavni igrači su oni koji su ovde, to su oni što su se odazvali i koji hoće da igraju za reprezentaciju. Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu. Ili ga imaju ili nemaju. Treba svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju - istakao je Dule za bosanske medije.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Fonet, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto je dobro to što Kanga ne putuje na Maltu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track