ORLOVI IZ KRALJEVA KREĆU KA MEDALJI: Reprezentacija Srbije prvi put u gradu košarke
Foto: Dado Đilas

PRIJATELJSKI MEČ U NOVOJ HALI

ORLOVI IZ KRALJEVA KREĆU KA MEDALJI: Reprezentacija Srbije prvi put u gradu košarke

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije će prvu kontrolnu utakmicu u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo igrati 2. avgusta u novoj hali sportova u Kraljevu, a rival izabranicima Aleksandra Đorđevića biće Univerzitetska selekcija.

Tim povodom danas je novu sportsku dvoranu u prigradskom naselju Ribnica obišao generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević koji je predsednikom Regionalnog saveza Ivanom Kneževićem potpisao i protokol o organizaciji utakmice, objavljeno je na sajtu KSS.

"Prvi put u istoriji muška seniorska košarkaška reprezentacija gostovaće u Kraljevu koje s pravom nosi epitet grada košarke jer je odlično poznato koliko je reprezentativaca i vrhunskih igrača poniklo upravo ovde. Okupljanje reprezentativaca zakazano je za četvrtak (20. jul) i od 23. jula do 6. avgusta oni će pripreme sprovesti na Kopaoniku. Prvi kontrolni meč, dakle, biće 2. avgusta u gradu na Ibru protiv Univerzitetske reprezentacije koja će tog dana doputovati iz Zrenjanina", rekao je Tomašević.

Po njegovim rečima, ideja o gostovanju nacionalne selekcije u Kraljevu pojavila se još pre nekoliko godina kada je nova hala sportova bila u izgradnji.

"Ljubitelji košarke iz Kraljeva zaslužuju da na delu vide reprezentaciju i sada su se za to stvorili uslovi. U ime Saveza pozivam ih da u što većem broju dodju na meč i uživaju u majstorijama naših najboljih igrača", rekao je Tomašević.

Više detalja o prodaji ulaznica za taj meč biće poznato narednih dana, ali već sada u Kraljevu i okolini vlada veliko interesovanje.

"Posle gostovanja ženske košarkaške reprezentacije, rukometnih i teniskih selekcija, imamo priliku da organizujemo još jedan istinski sportski spektakl. Biće to prilika da ljubitelji magične igre pod obručima pozdrave selektora Djordjevića, Teodosića, Bogdanovića, Jovića, Marjanovića, Nedovića, Kalinića, Raduljicu i ostale, kao i da mladi iz ovog kraja na dalu vide svoje istinske idole koji s ponosom na grudima nose grb Srbije", rekao je gradonačelnik Čačka Predrag Terzić.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma je priča bez kraja ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track